Πολιτική

Σταϊνμάγερ: Ελπίζω να βρεθεί “γέφυρα” στο Eurogroup

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζω ότι όχι μόνο ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις αλλά βρήκαν και το δρόμο τους προς το Κοινοβούλιο» τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών ο Γερμανός Πρόεδρος σημείωσε:

«Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα μπόρεσα πραγματικά να διαπιστώσω ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το κλίμα στη χώρα, αλλά ότι υπάρχει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη για το μέλλον, καθώς και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί».

Αναφορικά με το επικείμενο Eurogroup και σε ερώτηση αν θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία, o κ. Σταϊνμάγερ τόνισε:
«Ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να το προφητέψει, ελπίζω όμως ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες τώρα λαμβάνουν χώρα επαρκούν γι αυτό και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν την φιλοδοξία».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέστησε σαφές και στη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι «το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Εμμανουήλ Καραλή: «Με ένα ακόμα τεράστιο άλμα, πέτυχες να μας σηκώσεις μαζί σου ψηλά, μπράβο Μανόλο!»
«Συνέχισε να κατακτάς τους στόχους που θέτεις και κράτα για πάντα εκείνο το χαμόγελό σου, που δίνει σε όλους μας χαρά και αισιοδοξία», τονίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει και στους ηθικούς αυτουργούς»
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση με αναστολή στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται με αιχμηρή δήλωση
Ο Αντώνης Σαμαράς 2