Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν είμαι Δούρρειος Ίππος του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν είμαι Δούρρειος Ίππος του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την πρώτη του ομιλία στα Χανιά, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε και την… πρώτη του συνέντευξη. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, για το όραμα που έχει για το κόμμα, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι “Δούρρειος Ίππος του Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ”. 

“Το ελληνικό όνειρο δεν θα είναι copy paste του αμερικανικού” τόνισε, λέγοντας για την είσοδό του στην εκλογική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ πως “μου δίνει αυτοπραγμάτωση η αντίδραση του κόσμου”. Στο ίδιο πλαίσιο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως “δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός νέου σχήματος”, αλλά “το θέμα είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό”, συμπλήρωσε. Ακόμη δεν έκρυψε πως “εγώ δεν θέλω να είμαι Πρόεδρος που θα αποφασίζει ψηφοδέλτια” και αναφέρθηκε θετικά στον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εκτιμώντας πως “το νομοθετικό του έργο είναι καλό έχει πετύχει αρκετά πράγματα”.

“Ήμουν εθελοντής της καμπάνιας του” εξήγησε επιπλέον για την εμπλοκή του στην καμπάνια του κ. Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως “με προώθησε το γραφείο του” στην εκστρατεία στην Άιοβα.

Ως προς την αναφορά του στην εσωκομματική λειτουργία, τόνισε πως “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως μη σεβασμός στην κομματική προϋπηρεσία” η απουσία κομματικών του “ενσήμων”, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως “δεν θέλω να αντικαταστήσω τον όρο Αριστερά” στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απεναντίας, “η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να κάνει το δημόσιο να δουλεύει με πρόσημο τον πολίτη”, όπως δήλωσε, λέγοντας για τους αντιπάλους του πως “εγώ προσφέρθηκα στους άλλους υποψηφίους να συνεισφέρω με προτάσεις και δεν έλαβα απάντηση”.

Για την υποψηφιότητά του, “νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια υπερήφανη αντεπίθεση χωρίς να φοβόμαστε κανέναν” αντέτεινε και ιεράρχησε ως προτεραιότητες σε μια κυβερνητική του προοπτική την υγεία και την “αξιοπρέπεια των στρατιωτών”.

“Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος δημόσιος πυλώνας για τα κοινωνικά αγαθά” περιέγραψε και εξήγησε ότι «”θέλω τα μέλη του κόμματος να αποφασίζουν και να έχουν φωνή μέσα στο κόμμα”.

Σε περίπτωση αδυναμίας του να επιβάλλει τη γραμμή, αν τα 2/3 των μελών διαφωνούν, “τότε δεν μπορώ να συνεχίσω” σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ για τα εθνικά θέματα δήλωσε πως “η Αλεξανδρούπολη είναι ανοιχτή αλλά πρέπει να πληρώσουν περισσότερο η Αμερική και το ΝΑΤΟ για αυτά που προσφέρουμε”, τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο άσκησης πιέσεων στην Τουρκία. “Πρέπει να προστατέψουμε κάθε σπιθαμή γης” ανέφερε, ο κ. Κασσελάκης, για να καταλήξει πως “με εκνευρίζει ότι δεν έχουμε θέσει στην Αμερική αν μπορούμε στο λιμάνι του Πειραιά” να προχωρήσουμε στα 12 μίλια, επεκτείνοντας τα ύδατα μας.

Ερωτηθείς για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, ανέφερε: “Το βασικό είναι να υπάρχει σεβασμός στην Εκκλησία, στον θεσμό της. Να μπορέσει το κράτος να παρέχει υποστήριξη για την περιουσία της Εκκλησίας, αλλά δεν πρέπει ο Έλληνας πολίτης να έχει δημοσίους υπαλλήλους, που είναι εργαζόμενοι σε εκκλησίες. Δεν γίνεται να υπάρχει αυτό σε μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα”. 

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι “από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα Κράτος Δικαίου, να φέρει λύσεις στον πολίτη… Έχει βάλει ακροδεξιά στοιχεία”, προσθέτοντας ότι έχει να του μιλήσει από το 2019.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις