Πολιτική

Στη Ρώμη και το Βατικανό ο Νίκος Δένδιας

Στην Ιταλία θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (8 – 9.11.2021) ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας καθώς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό.

Στις 8 Νοεμβρίου ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του στην Ιταλία, Luigi Di Maio. Μετά από το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν τα όργανα επικύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:20 (ώρα Ελλάδας).

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων (Camera dei Deputati) και θα συναντηθεί με τον Piero Fassino, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά την συνάντηση αυτή, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Κατόπιν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή του, Amir Mahmoud Abdulla.

O Υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γραμματέα του Κράτους (Πρωθυπουργό) Καρδινάλιο, Pietro Parolin στις 9 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει Έκθεση Ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από την μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1