Πολιτική

Στην Αθήνα εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ – Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα (22.11.2024), ότι ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Μαρκ Ρούτε, θα βρεθεί στην Αθήνα εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, για επαφές τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επικεφαλής του NATO θα φτάσει στις 26 Νοεμβρίου 2024 στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

 

Ο Ρούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Μια ημέρα πριν, στις 25 Νοεμβρίου, ο Μαρκ Ρούτε θα επισκεφθεί την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 5
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 2
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1