Πολιτική

Στην Ήπειρο ο Μητσοτάκης – «Εγκαινιάζει» την προεκλογική περίοδο

Τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, ενεργώντας στο πλαίσιο μιας οιονεί προεκλογικής περιόδου, συνεχίζει σήμερα (08.10.2018) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τη Σάμο (όπου βρέθηκε) την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Άρτα και Πρέβεζα, ενώ στο παρελθόν και πάντα στο πλαίσιο αυτών των περιοδειών έχει επισκεφθεί Ιωάννινα και Θεσπρωτία.

Οι περιοδείες αυτές συμβολίζουν, εξάλλου, την εξωστρέφεια που θέλει να σηματοδοτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ίδιο και για το κόμμα του, συνομιλώντας με πολίτες, ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ήπειρο έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ κλείνει τις λίστες της για τις περιφερειακές εκλογές, με δεδομένη να θεωρείται στην Ήπειρο η εκ νέου στήριξη του νυν περιφερειάρχη, Αλέκο Καχριμάνη, παρά την ύπαρξη «αντάρτικης» υποψηφιότητας από τον Σπύρο Ριζόπουλο – με τα αρμόδια στελέχη της οδού Πειραιώς να έχουν ήδη επιβάλλει την αναστολή της κομματικής ιδιότητας σε όσους στήριξαν τον κ. Ριζόπουλο, προκειμένου να προλάβουν τα… χειρότερα.

Ένα μεγάλο μέρος της αποψινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη (στην Πρέβεζα) θα είναι αναλυτικά οι εξελίξεις στην οικονομία και συγκεκριμένα στον τραπεζικό τομέα, με τον ίδιο να εγκαλεί την κυβέρνηση για έλλειψη συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου και αναγνωρίζοντας πάντως τις δυσκολίες που δημιουργεί σε πανευρωπαϊκό ή ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο η κρίση στις σχέσεις Ιταλίας-ΕΕ.

Επίσης, ειδικά για το θέμα των τραπεζών, στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος πολύ πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα «επόπτη», είναι ακατάλληλος γι’ αυτή τη θέση και γι’ αυτό παρακολουθούν όσο πιο στενά γίνεται τις εξελίξεις. Παράλληλα, θα επιδιώξουν έλεγχο για την υπόθεση Folli Follie – κι ενώ η κυβέρνηση είναι αυτή που κατηγορεί τώρα για… αδράνεια την αντιπολίτευση, θυμίζοντας τη γνωστή λαϊκή ρήση «εδώ που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»