Πολιτική

Στην Πορτογαλία ο Μητσοτάκης – Επισκέφθηκε τη Ναυτική Αστυνομία που συμμετέχει στις επιχειρήσεις της Frontex στο Αιγαίο

Στην Λισαβόνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρώτη του επίσκεψη ήταν στο κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ναυτική Αστυνομία της Πορτογαλίας.

Εκεί υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Πορτογάλος ομόλογός του Αντόνιο Κόστα, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο διοικητής της Ναυτικής Αστυνομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη μονάδα της πορτογαλικής ακτοφυλακής που επιχειρεί στη Λέσβο στο πλαίσιο της Frontex.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού για τη στήριξη που προσφέρουν στην Frontex και στο ελληνικό τμήμα της, στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης των συνόρων μας που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πραγματικής αλληλεγγύης στο συγκεκριμένο τομέα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι πορτογαλικές ομάδες στη Λέσβο έχουν διασώσει πάνω από 7.000 ανθρώπους στη θάλασσα τα τελευταία 7 χρόνια, σημειώνοντας ότι είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που διασώθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία της πορτογαλικής ακτοφυλακής με την ελληνική ακτοφυλακή είναι εξαιρετική. «Είμαστε και τα δυο ναυτικά έθνη. Ξέρουμε τι σημαίνει το να είσαι στη θάλασσα, είναι το φυσικό μας περιβάλλον».

Στη συνέχεια οι δυο ηγέτες περπάτησαν στον πεζόδρομο κατά μήκος της όχθης του ποταμού Τάγος ο οποίος καταλήγει στον Ατλαντικό ωκεανό, δίπλα στην πλατεία Εμπορίου, στην καρδιά της ιστορικής πόλης της Λισαβόνας.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Κόστα πήγαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις του οργανισμού, επισκέφτηκε το θάλαμο επιχειρήσεων και συνομίλησε με Έλληνες εργαζόμενους στον EMSA, ένας εκ των οποίων του είπε ότι εργάζεται εκεί για 16 χρόνια.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια της ΑΙ: Έγινε πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
33
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
11