Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια της επένδυσης της Pfizer

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια της επένδυσης της Pfizer

Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της μεγάλης επένδυσης της Pfizer μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η φαρμακευτική εταιρεία – κολοσσός μετέφερε στην Ελλάδα, και δη στη συμπρωτεύουσα, γενέτειρα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Άλμπερτ Μπουρλά,  τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο, όπου ουσιαστικά «παντρεύονται» ψηφιακές λύσεις με την προσπάθεια για καινοτομία στη φαρμακευτική.

Η επένδυση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και ως αυτή τη στιγμή απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου. Μεταξύ αυτών και Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, στην πλήρη της εξέλιξη η επένδυση θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Α. Μπουρλά, για να συζητήσου ν την πρόοδο των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος  της Pfizer είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τα απαιτητικά ερευνητικά προγράμματα, όπως έρευνα στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, με τα οποία ασχολούνται οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, και ανανέωσαν το ραντεβού για σήμερα, στη συμπρωτεύουσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις