Πολιτική

Στο Eurogroup της Δευτέρας παίζεται το μέλλον της χώρας – Κομισιόν: Μπορεί η λιτότητα να τους πνίγει αλλά γίνονται ..αξιόπιστοι!

- Την Δευτέρα στο Eurogroup θα κρίνουν τα νέα μέτρα, την τελική μορφή του κουρέματος στο ελληνικό χρέος και το νέο δάνειο διάσωσης της χώρας μας
- Την ίδια ώρα η Κομισιόν επιμένει στην πολιτική βίαιης λιτότητας
- Όλι Ρεν : Καθυστερεί επικίνδυνα το κούρεμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κοινοτικές πηγές, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το πιο κρίσιμο Eurogroup για την τύχη της Ελλάδας.

Προσέξτε τι θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών που θα κρίνει το μέλλον μας :

– Το νέο δάνειο διάσωσης προς την Ελλάδα
– Το τελικό σχέδιο κουρέματος του ελληνικού χρέους
– Το ύψος του haircut στα ομόλογα και η τυχόν συμμετοχή της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης
– Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση και ιδίως το εαν θα είναι αρκετά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα προηγηθεί σύσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών στις 10:00 εως 16:00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσει σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Κομισιόν : Λιτότητα στην λιτότητα για να έρθει η ανάπτυξη!

Το τι μας περιμένει πάντως φαίνεται από την κοινοτική εμμονή για ασφυκτική λιτότητα στην Ελλάδα.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιούζ με δηλώσεις της υπεραμύνεται της πολιτικής σκληρής λιτότητας, αποκαλώντας την ”ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα”.

Το οξύμωρο είναι πως ενώ η ίδια αναγνωρίζει πως ”έχει βραχυπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις” ταυτόχρονα εκτιμά πως μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσει σε ανάπτυξη και θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας μας.

Ρεν : Άργησε το κούρεμα – Γιούνκερ : Τεράστιες οι Ελληνικές προσπάθειες

Τρανές αποδείξεις για το πόσο φλέγεται όλη η Ευρώπη από την ελληνική κρίση, είναι οι νέες δηλώσεις από τους Όλι Ρεν και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Φινλανδός επίτροπος δείχνει πόσο αγωνιά για την επίσπευση και κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα λέγοντας ”οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ έχουν καθυστερήσει πολύ.Πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των ερχόμενων ημερών”.

Σχδόν ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Eurogroup παραδεχόταν τις τεράστιες ελληνικές προσπάθειες των 2 τελευταίων ετών και τόνιζε : ”Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ είναι εξαιρετικά δύσκολες”.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαριάδης «καρφώνει» Παππά μετά τις αιχμές για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η δουλειά μας δεν είναι να μαλώνουμε στα κανάλια»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απαντά στις βολές, ενώ η συζήτηση για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και τη στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ τροφοδοτεί νέα ένταση στην Κουμουνδούρου
Νίκος Παππάς και Κώστας Ζαχαριάδης
Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Είμαστε στο πλευρό σας»
«Για την προστασία των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής αλλά και την υπεράσπιση του νομικού καθεστώτος των Αγίων Τόπων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο. Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Αντώνης Σαμαράς: «Έχει λάβει τις αποφάσεις του» λέει για το νέο κόμμα ο εκπρόσωπός του – Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για «σχέδιο αποδόμησης»
Ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού κατηγόρησε το κυβερνητικό στρατόπεδο για οργανωμένη επίθεση και επέμεινε ότι οι διαφορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αποκλειστικά πολιτικές
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία αρχείου: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
76