Πολιτική

“Βόμβα”! Στο τραπέζι και η πρόταση για μείωση του χρέους;

Θα το δούμε κι αυτό; Ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor, υποστηρίζει πως η Κομισιόν έριξε στο τραπέζι πρόταση για ελάφρυνση του χρέους!

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές!

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης είχαν βρει… τοίχο, ειδικά μετά το “ναυάγιο” του χθεσινού Eurogroup, ωστόσο αν επαληθευτεί αυτό που υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor, τότε θα πρόκειται για εντυπωσιακή ανατροπή των δεδομένων.

Χρέος. Μία λέξη “κλειδί” για την ελληνική κυβέρνηση, μία λέξη “αγκάθι” για τις διαπραγματεύσεις που ήδη μετρούν περίπου 5 μήνες.

Κι αυτό γιατί από την ελληνική πλευρά, μία σαφής αναφορά από την πλευρά των… απέναντι στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αποτελούσε… προαπαιτούμενο για την επίτευξης της (οποιασδήποτε) συμφωνίας.

Άλλωστε, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει συστήσει ξεχωριστές Επιτροπές στην Βουλή σχετικά με το χρέος, κάτι που αποδεικνύει ότι για την Αθήνα, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζονος σημασίας.

Η “βόμβα” μέσω… twitter

Ενώ λοιπόν, οι (ατελείωτες) διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων και της κυβέρνησης που δεν έβγαλαν αποτέλεσμα, ήταν η αιτία για να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δημοψήφισμα για τις 5 Ιουλίου, ο Ian Traynor βάζει “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό.

Πως; Μιλώντας ανοιχτά για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αναφέρει συγκεκριμένα στο twitter: “Η Κομισιόν τώρα λέει πως όλοι συμφωνούν ότι η τελική πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόταση για την ελάφρυνση του χρέους. Σημαίνει ότι αναβιώνει ένας όρος ίσως από το 2012. Απίστευτο!”.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα, είχε κάνει κι ένα ακόμη tweet στο οποίο έκανε ακόμη μία αναφορά στην ελάφρυνση του χρέους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29