Πολιτική

Στον εισαγγελέα ο Στουρνάρας για την συνομιλία με τον Πολάκη

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών πέρασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, υπό άκρα μυστικότητα, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Η συνομιλία αφορούσε το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την ATTICA BANK και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας κατέθετε επί δύο και πλέον ώρες ενώπιον του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής – όπως φέρεται να είπε – αντικειμενικά περιστατικά: Ότι ο ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει και ότι ο σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μπορούσε από μνήμης να κάνει μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα. Επίσης, ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή, μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα σημείωσε ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους, αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης