Πολιτική

Στον Τσίπρα ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό – “Μήνυμα” ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Με τον Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Σκοπιανό.

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 και μετά την ολοκλήρωσή της το ρεπορτάζ “έλεγε” πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται κάποιο όνομα από αυτά που έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας.

Νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς είχε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με τους συνεργάτες του για το Σκοπιανό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στην κυβέρνηση επιδιώκουν λύση, με την οποία όπως λένε «θα είμαστε όλοι νικητές».

Σκοπιανό

Ο Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ για να αποσαφηνιστεί η θέση της κυβέρνησης μετά από τις δηλώσεις του διαπραγματευτή της Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε, κατά πληροφορίες και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται στην πΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι μετά την συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε ότι οι προτάσεις του κ. Νίμιτς «απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση».

Στόλτενμπεργκ προς την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό: Να είστε ρεαλιστές στο θέμα της ονομασίας

Παράλληλα, διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ είχε ο ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε την γειτονική χώρα να επιδείξει ρεαλισμό στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

[read4more]

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως στην επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 5
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 9
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11