Πολιτική

Στουρνάρας: Ο λογαριασμός βγαίνει, δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis – video

Για την ανάπτυξη και την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis αλλά και τη… δύσκολη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν ο πρώτος καλεσμένος στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ «10» με την Όλγα Τρέμη. Ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε και για τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λογαριασμός βγαίνει είπε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας για την πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας όμως πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε ότι το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,4% έως 2,5%.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, καθώς ήταν ένα από 10 πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν, ο Γ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis και υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τον θεώρησε πολιτικό αντίπαλο, κάνοντας επίσης λόγο για σκευωρία.

Σχολιάζοντας το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας είπε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ και θα υιοθετούσε ένα εναλλακτικό νόμισμα.

«Ήμουν υποχρεωμένος να μεριμνήσω για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας», υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να μιλούν».

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 1
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142