Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Απειλές σε Παπακώστα, Ζουράρι και Δανέλλη

Απειλές και εκβιασμοί κατά βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στο στόχαστρο Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης, που φέρονται να έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους.

Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τρεις από τους βουλευτές που έχουν δεχτεί απειλητικά μηνύματα από αγνώστους. Αφορμή η Συμφωνία των Πρεσπών. Την οποία, πάντως, ο Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει, αλλά θα μόνο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

[read4more]

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Εφ.Συν., με τις απειλές σε βάρος των τριών προαναφερθέντων βουλευτών ασχολούνται ήδη η εισαγγελία και η αστυνομία. Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως άγνωστοι έστειλαν στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, φακέλους με φωτογραφίες που έδειχναν λιωμένα κεφάλια γυναικών. Τις φωτογραφίες «συνόδευε» η προειδοποίηση πως θα της συμβεί το ίδιο αν επιμείνει και ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υφυπουργός έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Ο Κώστας Ζουράρις (που θα καταψηφίσει τις Πρέσπες αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) έχει επίσης δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα, με αγνώστους να απειλούν τη ζωή του, αναφέρει η Εφ.Συν. Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής έχει καταθέσει στην Ασφάλεια για τις απειλές.

Ο Σπύρος Δανέλλης, ο βουλευτής που φαίνεται πως κρίνει την ψήφο εμπιστοσύνης και έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει επίσης δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Σε αυτά, οι άγνωστοι δεν απείλησαν μόνο τον ίδιο αλλά και τις ζωές της γυναίκας και της κόρης του.

Όλα αυτά ενώ το βράδυ της Δευτέρας (14.01.2019) η αστυνομία συνέλαβε στο Παγκράτι έναν άνδρα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές. Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 23