Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτό είναι το παρασκήνιο της κλήρωσης!

Η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής συνεδριάζει για την Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο νωρίτερα το παρασκήνιο... οργίαζε για τα μέλη της!

Όπως σας ενημέρωσε σχετικά το newsit.gr, το παρασκήνιο ήταν… καυτό για την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η κλήρωση και το παρασκήνιο

Μετά την θύελλα αντιδράσεων, λοιπόν, που προκλήθηκε από την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να ορίσει από μόνος του τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Σπύρο Δανέλλη ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο κ. Βούτσης έκανε πίσω.

[read4more]

Έγινε κλήρωση από την οποία προέκυψαν ως μέλη της επιτροπής ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά δεν βγήκε από την κληρωτίδα. Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι τόσο ο Σπύρος Δανέλλης όσο και ο Γιώργος Μαυρωτάς, έχουν δηλώσει ότι συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ποιο είναι όμως το… παρασκήνιο με την κλήρωση;

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία τα χαρτάκια των κλήρων δίπλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων ενώ αυτός που διάλεξε τους “τυχερούς” ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Βούτσης: Δεν θέλουμε περιορισμό στην διαδικασία

«Ουδείς θέλει οποιονδήποτε περιορισμό στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και συζήτησής της» δήλωσε, μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, «”η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ότι θα υπάρξουν δύο ημέρες συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, θα ακολουθήσει υποβολή έκθεσης της Επιτροπής και την Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα ξεκινάει στις 10 το πρωί και θα προχωρά όσο χρειαστεί. Θα είναι μια διαδικασία τεσσάρων ημερών και με τρόπο που θα δώσει την ευχέρεια να μιλήσουν όσοι βουλευτές εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών».

Ειδικά για τη ΔΗΣΥ και το ενδεχόμενο διαγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ, όταν ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης απάντησε ότι με τη συμμετοχή του κ. Θεοχαρόπουλου η ΔΗΣΥ δικαούτο 4 βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Αν διαγραφεί ο κ. Θεοχαρόπουλος θα δικαιούται τρεις βουλευτές, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα περιμένει το σύνολο των εξελίξεων στη ΔΗΣΥ…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα
Θετικός ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανάκτηση των φωτογραφιών από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή – «Αναμένω τις ελληνικές αρχές» λέει ο Βέλγος συλλέκτης
Ο Πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε ότι υπάρχει διεθνής νομοθεσία όπου απαγορεύεται η εμπορία τεκμηρίων πολέμου
To μνημείο στην Καισαριανή 21