Πολιτική

Συνάντηση Μέρκελ Μόντι στο Βερολίνο

Τα επόμενα βήματα στη μάχη για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης θα τεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του ιταλού πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αντώνη Σαμαρά, η Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι στη γερμανική πρωτεύουσα τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Τα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών και ο ρόλος του μόνμου μηχανισμού στήριξης ESM αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς.

Ο Μάριο Μόντι, όπως και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και επιδιώκουν να διατηρήσουν σε ανεκτά για τους πολίτες τους όρια τα μέτρα λιτότητας.
Ο ιταλός πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η καγκελάριος θα πρέπει να πεισθεί. Ο Μόντι εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου η Ρώμη να γίνει αναντικατάστατος συνομιλητής του Βερολίνου στην κρίσιμη αυτή φάση για το μέλλον του κοινού νομίσματος.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Τον Μπαρόζο θα δει ο Μόντι πριν τη Μέρκελ

Και επίσημα υποψήφιος ο Ρόμνεϊ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε – Οι διάλογοι προκαλούν οργή»
«Όποιος αποδεδειγμένα έλαβε ευρωπαϊκούς πόρους που δεν δικαιούται θα κληθεί να τους επιστρέψει» - «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πρακτικές που παραπέμπουν σε συναλλαγές για λίγους σταυρούς»
Κυριάκος Μητσοτάκης 166
Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στους Πλεύρη, Θεοχάρη, Ανδριανό και Δερμεντζόπουλο – Το ταξίδι στα Χανιά που δεν έγινε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε στην Αθήνα μέχρι να επιλέξει τα νέα πρόσωπα και να διευθετήσει όλες τις νέες αλλαγές - Το κρίσιμο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης 60