Πολιτική

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σεντένο: Αναζητούν κοινές λύσεις

Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες προκειμένου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισής τους με προοδευτικό πρόσημο συζήτησαν στη Λισσαβώνα οι υπουργοί Οικονομικών Πορτογαλίας και Ελλάδας στη συνάντηση που είχαν, σήμερα το μεσημέρι. 

Οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μάριο Σεντένο, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, συζήτησαν το ελληνικό πρόβλημα και συμφώνησαν ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα καθώς η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. Οι δύο υπουργοί έθεσαν τα ζητήματα προκείμενου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισης των διαφόρων κοινών προβλημάτων, με προοδευτικό πρόσημο και για τις δύο χώρες.

Ακόμα, συζήτησαν προβλήματα που μπορούν να τεθούν από κοινού στην ΕΕ, καθώς απασχολούν και τις δύο χώρες, όπως η τραπεζική ένωση, η ανεργία, οι επενδύσεις κ.ά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, στο Παρίσι, με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν ενώ χθες συναντήθηκε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ