Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Γκουτέρες τη Δευτέρα για το προσφυγικό

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.30 πμ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση με τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες είχε το Σάββατο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Ο δήμαρχος, καλωσόρισε τον ύπατο Αρμοστή και τους συνεργάτες του και έκανε μαζί τους μια πρώτη συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας της Ύπατης Αρμοστείας, που αφορούν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού των σχετικών δράσεων στη Λέσβο, ενώ επίσης περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά την τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Ο κ. Γκουτέρες δήλωσε από την πλευρά του ότι χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη του δημάρχου Λέσβου, το έργο της Ύπατης Αρμοστείας θα ήταν πολύ δύσκολο και ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό και τους κατοίκους της Λέσβου για την ψυχραιμία και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Γαληνός, αφού εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Λέσβου με τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας, ενημέρωσε τον κ. Γκουτέρες για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και ζήτησε τη στήριξή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 12
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ δεν είμαι σίγουρα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 17