Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε στα Σκόπια, το καλό κλίμα αλλά και το μεγάλο «αγκάθι» των συνομιλιών, πο δεν είναι άλλο από την αλλαγή του Συντάγματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών περιέγραψε στον Αλέξη Τσίπρα τις θέσεις της πλευράς των Σκοπίων όπως διατυπώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.

Θυμίζουμε πως ο κ. Κοτζιάς μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό» ενώ σημείωσε: «Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Ασφαλώς όμως ένας συμβιβασμός είναι απαραίτητος, δεν μπορεί να πάρεις όσα έχεις στο μυαλό σου ή όσα μεταφυσικά πιστεύεις ότι μπορείς να πάρει. Πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός».

Πλέον οι συζητήσεις μεταφέρονται στη Βιέννη όπου στις 29 και 30 Μαρτίου ο κ. Κοτζιάς με τον ομόλογο του Ν. Ντιμιτρόφ θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19