Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1: Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1: Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον ΑΝΤ1.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων.

Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σημειώνει: «Όπως έκανε με την πανδημία και την ακρίβεια, έτσι και τώρα με τις υποκλοπές και τη γενικευμένη χρήση λογισμικών παρακολούθησης, ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται τη «διεθνή διάσταση του φαινομένου», για να κρύψει το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που, ως κυβέρνηση, έχει συνδιαμορφώσει και το οποίο είτε νομιμοποιεί είτε συγκαλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές.

Από κει και πέρα, ο λαός που βιώνει την ακρίβεια, την ανασφάλεια και τις οδυνηρές συνέπειες της κυρίαρχης πολιτικής, μόνο αποστροφή και αηδία μπορεί να νιώσει με όλη αυτή την αναδυόμενη σήψη που παραπέμπει, μεταξύ άλλων, και σε ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών και που είναι βέβαιο ότι -όποια κι αν είναι η έκβασή τους- ο λαός είναι αυτός που θα τους πληρώσει.

Γιατί επίδικο τελικά είναι μόνο τα κέρδη και η μοιρασιά από τη ληστεία του λαού. Από τις κινήσεις των «από πάνω», όσων δηλαδή έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, από τις συναλλαγές και τις λυκοφιλίες τους με τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως. Αυτό που έχει σημασία είναι η παρέμβαση και ο αγώνας των «από κάτω», του λαϊκού παράγοντα που έχει τη δύναμη να διεκδικήσει το δίκιο του και να απαλλαγεί από τη σήψη αυτού συστήματος και τους κάθε λογής οικονομικούς και πολιτικούς εκφραστές της.Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και θα στείλει αυτό το μήνυμα!»

Η Ελληνική Λύση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για τις υποκλοπές, δεν γνώριζε για τον κ. Πάτση, δεν γνώριζε για την ενεργειακή κρίση, δεν γνώριζε για την επισιτιστική κρίση που ερχόταν, δεν γνώριζε για τις ανατιμήσεις, δεν γνώριζε ούτε για τα 12 ν.μ. Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης δεν γνώριζε, ούτε για τον ορυκτό μας πλούτο, ούτε για τις εξορύξεις που «ξαφνικά» τις έμαθε. Ξέρει μόνο ότι για όλα φταίει ο Πούτιν, ότι είναι Ολυμπιακός και ότι θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι είναι πρωθυπουργός; ΥΓ. Μόνον ως φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την σημερινή συνέντευξη γι’ αυτό προτείνουμε να βρείτε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει «την ευθύνη που του αναλογεί», και κερδίστε το «καλάθι της νοικοκυράς!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις