Πολιτική

ΣΥΡΙΖA: Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και κατηγορεί τη ΝΔ ότι απέρριψε το αίτημα με ωμότητα και κυνισμό. 

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κάνοντας χρήση του άρθρου 41Α παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι αυτή είναι υποχρεωτική, εάν το ζητήσουν τα δύο πέμπτα των μελών της επιτροπής, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σημειώνει ότι «τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει ότι «αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη και την πιθανή καταστροφή των φακέλων της ΕΥΠ Ανδρουλάκη και Κουκάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας». Ωστόσο, προσθέτει, «με ωμότητα και κυνισμό η Νέα Δημοκρατία απέρριψε το αίτημα, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας συγκάλυψης της υπόθεσης». Εν συνεχεία, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε το κοινοβουλευτικό αυτό πραξικόπημα, δηλώνοντας ότι ‘κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει τη σύγκληση της επιτροπής θεσμών, γιατί φοβάται τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο’».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «σε απάντηση της προσπάθειας κουκουλώματος, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής, κάνοντας χρήση του άρθρου 41Α παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι αυτή είναι υποχρεωτική, εάν το ζητήσουν τα δύο πέμπτα (2/5) των μελών της επιτροπής». Ειδικότερα επισημαίνει ότι «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη καταθέσει σχετικές επιστολές» και προσθέτει ότι «και τα δύο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν και αυτά ανάλογο αίτημα».

«Όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας», αναφέρει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «όσα αρχεία και να καταστρέψει ο κ. Μητσοτάκης, όσα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να στήσει, τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Απλά επιβεβαιώνει την ενοχή του. Και δεν θα γλιτώσει στο τέλος από τις ευθύνες του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό πριν τη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερχιουρμάν
Λευκωσία και Αθήνα παραμένουν σε απόλυτο συντονισμό, κινούμενες σταθερά προς τον κοινό στόχο που παραμένει αμετάβλητος: την επίλυση του Κυπριακού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» - Απαντά επιλεκτικά σε ερωτήσεις - «Είχα πονόδοντο και δεν ήρθα να καταθέσω την προηγούμενη φορά» - «Ναι, ο γιος μου έχει Πόρσε»
«Και να είχα 5 αριθμούς του Τζόκερ σ' εσένα θα τους έδινα;», απάντησε στο Νάσο Ηλιόπουλο - Δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Live: Ο Γιώργος Ξυλούρης ή Φραπές καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 198
Οι αγρότες της Κρήτης θα συναντηθούν στις 17:00 με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα
Στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Κωστή Χατζηδάκη θα είναι παρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας
Αγρότες έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Νίκος Ανδρουλάκης: Το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης για τους αγρότες και το «καρφί» για τον Τσίπρα
«Μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν υπάρχει κοινή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν υπάρχουν Μεσσίες, υπάρχουν οράματα, προγράμματα και σχέδια»
Νίκος Ανδρουλάκης