Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει σε αποπομπή Χρυσοχοΐδη και κατηγορεί την κυβέρνηση για «νόμο της σιωπής»

«Το νέο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ”νόμος της σιωπής” που προσπαθούν να επιβάλλουν», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή μπροστά στο αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

«Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της, υποστηρίζουν με περίσσιο θράσος πως ”η κριτική που ασκείται στην αστυνομία αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να απευθυνθούν σε αυτή”», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοφανές έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

«Να τους ενημερώσουμε πως αν κάποια γυναίκα αποθαρρύνεται από το να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ., αυτό οφείλεται στην αναποτελεσματικότητά της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οφείλεται στο ότι η δολοφονία της 28χρονης έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ μιλούσε με την άμεσο δράση στο τηλέφωνο κι όχι στην κριτική που οφείλει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ένα σοκαριστικό γεγονός».

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να απαιτεί την απόλυτη σιωπή σε όλες τις αναλγησίες, τις ασυνέπειες, τα ψέματα και την ανικανότητα που επιδεικνύει. Αυτό όμως δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Η μοναδική αποδεκτή τοποθέτηση από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ: Χωρίς δικαιολογίες ό,τι συνέβη στους Αγίους Αναργύρους – Όλα πήγαν στραβά

Για τους χειρισμούς της αστυνομίας στη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι πήγαν όλα στραβά. Τον επιμερισμό της ευθύνης θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι» είπε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική ευθύνη απάντησε ότι «αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας. Είναι ισοπέδωση».

«Όταν σκοτώνεται, δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος απέξω από ένα αστυνομικό τμήμα δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Μόνο να οργιστείς και να δεις τι συνέβη. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το πρωτόκολλο και το εάν και εφόσον εφαρμόστηκε. Αυτό θα το εξετάσουν οι αρχές. Δεν τιμά τους 57.000 αστυνομικούς που καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για το καθήκον τους», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το δεύτερο θέμα που πρέπει να εξεταστεί έχει να κάνει με την αντίληψη και κατά πόσο εκτίμησαν την κατάσταση.

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία αναφορικά με γυναίκες που ζήτησαν βοήθεια σε δομές και στο τηλεφωνικό κέντρο 15900 αναφέροντας ενδεικτικά ότι το 2023 κάλεσαν 6.000 γυναίκες και το 2024 1.400 και τους έχει παρασχεθεί βοήθεια.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε το “κεφάλι” ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε αλλά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια.

Στην ερώτηση τι αποτέλεσμα έχει φέρει η αξιολόγηση στην ελληνική αστυνομία υποστήριξε ότι «έχει φέρει αποτέλεσμα, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα εξαφανιστούν όλες οι τραγικές συμπεριφορές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης