Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωψηφοδέλτιο σε ώρα ΠΑΣΟΚ, με σποτ Τσίπρα και συνθήματα ανατροπής

Ώρα ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εποχής Γιώργου Παπανδρέου λειτούργησε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου χθες το απόγευμα στον πολυχώρο “Αθηναϊδα” στον Βοτανικό καθώς η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και τελικά ο Αλέξης Τσίπρας άρτι αφιχθείς από τας Ευρώπας κατέφθασε στις 8.15΄μ.μ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου είχαν πάρει θέση από πολύ νωρίς όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές (…πλην 3, ο ένας απουσίαζε λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος όπως ειπώθηκε και οι άλλοι δύο σε κομματικές εκδηλώσεις στην επαρχία), καθώς και τα κορυφαία στελέχη, βουλευτές του κόμματος, με προεξάρχουσα την “τρόικα” της Κουμουνδούρου Βίτσας-Παπάς -Σκουρλέτης.

Το κλίμα αισιόδοξο και με πολλά χαμόγελα, με τις μουσικές στη διαπασών και όπως και στη συγκέντρωση στα Χανιά να θυμίζουν έντονα προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά την είσοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη “Αυτός ο Κόσμος που αλλάζει”.

Πριν ξεκινήσει τη ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν 3 προεκλογικά σποτ, με το τρίτο να δίνει έμφαση στο ευρωπαϊκό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα με πλάνα από τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Ρώμη, Μαδρίτη, Παρίσι και αλλού, με τους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα να φωνάζουν το σύνθημα “Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής”.

Αίσθηση προκάλεσε το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα εκτός κειμένου όταν αναφέρθηκε στον Μανόλη Γλέζο καθώς είπε ότι κατά τη είσοδό του στην εκδήλωση το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς του είπε “Κουρασμένο σε βλέπω…αλλά εσύ είσαι 39 και γω 29…!” και όταν τον ρώτησε πως προέκυψε το “29” ο Μανόλης Γλέζος του απάντησε χαμογελώντας “Είναι το 92 ανάποδα”!

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης υπό τους ήχους Μίκη Θεοδωράκη και αν κρίνουμε από τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων την αποθέωση γνώρισαν η Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Μανόλης Γλέζος και ακολούθησαν κατά σειρά εμφάνισης οι: Κρίτων Αρσένης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Μηλιός, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δήμητρα Μανώλη, Γιάννης Μπουρνούς, Σοφία Σακοράφα και Νίκος Χουντής.

Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα της παρουσίασης ο Μανόλης Γλέζος ο οποίος κάλεσε τους υποψηφίους να δώσουν τη μάχη υπεράνω ζωής όπως είπε “για να κοπεί…σύριζα το καθεστώς”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Α. Τσίπρας: “Σηκωθείτε Έλληνες να τελειώνουμε με την ακροδεξιά του Μαξίμου”

Θέμα εξόδου από το ευρώ θέτει ο Μανώλης Γλέζος! «Αν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε. Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε»

Πάγκαλος: Τρομοκράτης κι αλήτης ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει τις ευρωεκλογές, έφυγα από την Ελλάδα

Γλέζος για την ηλικία του: «Δεν έχω κάνει συμβόλαιο ότι θα πεθάνω στο κρεβάτι!»

Μέσα στο πρώτο ευρωπαϊκό debate – Δείτε όλη τη “μονομαχία” (VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βία ανηλίκων: Kids Wallet, κοινωνική εργασία στο σχολείο και δημιουργία τεχνικών γυμνασίων – Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Το Kids Wallet είναι διαθέσιμο από τις 12:00 το μεσημέρι ενώ μέσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί αποβολών και η δημιουργία τεχνικών γυμνασίων
Μαθητές στο προαύλιο σχολείου 7
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1