Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Αθήνα στο έλεος της κακοκαιρίας

Να αποτινάξει τις ευθύνες που έχει για την ταλαιπωρία των πολιτών εξ αιτίας της κακοκαιρίας επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι και να κάνει το Μέγαρο Μαξίμου η εικόνα της κυβέρνησης δεν μπορεί να διορθωθεί καθώς έχει λαβωθεί ανεπανόρθωτα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με μια ακόμη συγνώμη που θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση θεωρούν ότι λύνουν τα προβλήματα» λένε οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όμως κάνουν λάθος. Η ανοργανωσιά και η ταλαιπωρία των πολιτών ήταν τέτοια που δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί .  Η οργή τους ξεχειλίζει. Ούτε καν με τα 2000 ευρώ που θα δώσει η Αττική οδός, δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα» αναφέρουν.

«Εγκατέλειψε την πόλη στο έλεος της κακοκαιρίας» 

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου η κυβέρνηση εγκατέλειψε την πόλη μέσα σε λίγες ώρες στο έλεος της κακοκαιρίας και εμφανίστηκε ανήμπορη να αντιδράσει. Λένε μάλιστα ότι και πάλι εστιάζει την αντιμετώπιση του θέματος στην επικοινωνιακή τακτική και μάλιστα τη βασίζει επάνω σε τρείς άξονες.

Ο πρώτος έχει να κάνει  με την Αττική οδό όπου μέχρι και αργά χθες το απόγευμα  παρέμεναν δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα τους. «Η πρώτη κίνηση που εμφανίστηκε να κάνει ο πρωθυπουργός ήταν η πρόταση αποζημίωσης των πολιτών με 2000 ευρώ από την εταιρεία της Αττικής οδού» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Και προσθέτουν: «τόσο κοστολογούν την ταλαιπωρία και την αγωνία των ανθρώπων που έμειναν στο έλεος της κακοκαιρίας για τόσες ώρες».

Στο πλαίσιο, αυτό λένε οι ίδιοι άνθρωποι, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταβάλλει αποζημίωση 1000 ευρώ στους επιβάτες των δρομολογίων που ταλαιπωρήθηκαν στον άξονα Θεσσαλονίκης – Αθήνας .

«Πυρά» και για τον «πόλεμο» κυβέρνησης – μετεωρολόγων

Το δεύτερο θέμα το οποίο ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και το οποίο ξεκίνησε ένα πραγματικό πόλεμο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους μετεωρολόγους, ήταν ο χρόνος που ήρθε ο χιονιάς.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες προβλέψεις υπήρχαν. Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο. Ήρθε με σφοδρότητα, πολύ νωρίτερα και δημιούργησε τα προβλήματα με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου, της Αττικής Οδού, που παρέλυσε τελείως» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου .

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι είχε έγκαιρα ενημερώσει.

 «Σχετικά με τη χρονική έναρξη της κακοκαιρίας οι προγνώσεις της ΕΜΥ ήταν ακριβείς τόσο στις επίσημες προγνώσεις στην ιστοσελίδα της, όσο και στις σχετικές συσκέψεις στη ΓΓΠΠ, όπου μετείχα και, φυσικά δεν εκπροσωπούσα τον εαυτό μου, αλλά ολόκληρη την ΕΜΥ ως υπηρεσία. Στην προχθεσινή σύσκεψη μελετώντας online τα δεδομένα, τα οποία προέβαλα και σε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισα ότι η κακοκαιρία στην Αττική τελικώς θα ξεκίναγε νωρίτερα, απ’ ό,τι έδειχναν τα πρώτα στοιχεία που αρχικά τους είχα παρουσιάσει από το σχετικό Powerpoint. Συνεπώς όλοι είχαν εικόνα του τι θα επακολουθούσε» ανέφερε με νόημα .

Αλλά ακόμα και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος σχολιάζοντας  την δήλωση του Γιάννη Οικονόμου ότι δεν «υπήρχε καμία πρόγνωση για τέτοιας έντασης φαινόμενο και για τέτοια ταχύτητα», απάντησε μιλώντας στο Mega:

«Όλοι οι μετεωρολόγοι όλες αυτές τις μέρες έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις και με πλήρη ανάλυση αυτό που περιμέναμε να έρθει. Και πράγματι ήρθε. Δεν χρειάζεται να απαντήσω παραπάνω. Προσωπικά έδωσα μία σκληρή μάχη κάθε μέρα, βήμα βήμα το πηγαίναμε, εδώ και αρκετές μέρες για να πέσουμε μέσα μέχρι και στην ώρα. Προσωπικά είμαι δικαιωμένος. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα».

Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με την διαχείριση των ευθυνών για το κλείσιμο των κεντρικών οδικών αρτηριών. Η κυβέρνηση λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμά να θυσιάσει τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη  παρά τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος έχει και αυτός μεγάλες ευθύνες για το αλαλούμ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις