Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για τους κλινικάρχες

ΣΥΡΙΖΑ

«Το γεγονός ότι εκατοντάδες πολίτες επέλεξαν να βγουν στους δρόμους το  Σαββατοκύριακο που μας πέρασε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα απέναντι στην αστυνομοκρατία και τα ακραία περιστατικά αστυνομικής βίας» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«H μαζική συμμετοχή του κόσμου με τα αναγκαία υγειονομικά ατομικά μέσα προστασίας, σε συνελεύσεις και κινήματα της γειτονιάς ακύρωσαν στην πράξη κάθε σχέδιο μετατροπής των γειτονιών μας σε χώρους αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσίας» λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι πολίτες «έστειλαν επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα παραίτησης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άμεσης διάλυσης της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” και τονίζει ότι «χιλιάδες κόσμου ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στις ακροδεξιές πολιτικές βίας που συνιστούν απειλή για τον λαό και τη δημοκρατία.»

«Όσο ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εργαλειοποιεί την πανδημία για να υποτιμά  τις ζωές μας και να σπείρει τον τρόμο μέσα από τις δυνάμεις της καταστολής, ο δικός μας σκοπός θα είναι ο αγώνας για ελεύθερες γειτονιές και για Δημοκρατία ανέφερε χαρακτηριστικά ».

«Ο μόνος που χαλαρώνει τα τριήμερα είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Η  Κουμουνδούρου απάντησε πάντως αιχμηρά  στην κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας ότι «ενημερώνουμε την κα Πελώνη ότι ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες δυστυχώς δεν απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα ακριβώς λόγω της πολιτικής της κυβέρνησής του. 

Αντί να συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν έστω και τώρα να κάνει τα αυτονόητα, όπως η συνταγογράφηση των τεστ και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στους πολίτες που είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής και έστω για μια φορά αναλάβετε τις ευθύνες σας».

«Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους φίλους της τους κλινικάρχες»

Εν τω μεταξύ με αφορμή την καταγγελία της  Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) ότι μετακινήθηκαν πέντε γιατροί του ΕΣΥ από κρατικά νοσοκομεία στην ιδιωτική κλινική Λητώ για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά covid-19, τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της».

«Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της. Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους. Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις