Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θέλει να κλείσει όπως – όπως το θέμα των παρακολουθήσεων – Καταγγελίες για την Εξεταστική Επιτροπή

Παρά τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει επηρεαστεί από το θέμα των υποκλοπών, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι απ’ όλη την διαχείριση της υπόθεσης και από τη σπουδή που δείχνει  η ΝΔ για να κλείσει την υπόθεση οι επιπτώσεις για το κυβερνών κόμμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό πρέπει να  είναι πολύ σοβαρές.

Κάνουν λόγο για αγωνία των κυβερνητικών στελεχών τα οποία επιθυμούν να κλείσουν την υπόθεση όπως – όπως.

Η χθεσινή μέρα- υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και οι χειρισμοί που έκαναν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι ενδεικτική.

«Γι αυτό άλλωστε  αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση από την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών» αναφέρουν, καταγγέλλοντας τις πρακτικές συσκότισης της ΝΔ λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Προσθέτουν πως «η ΝΔ απορρίπτει διαρκώς τα αιτήματα για κλήση κομβικών μαρτύρων στην Επιτροπή, καθώς θέλει μία fast track διαδικασία».

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία της Πέμπτης

Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου  μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της Krikel Σταμάτη Τριμπάλη, επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του καταλόγου μαρτύρων.

Ωστόσο, μετά την κατάθεση του Σταμάτη Τριμπάλη, ο εισηγητής της ΝΔ εξέφρασε αρνητική άποψη για την κλήση περαιτέρω μαρτύρων, με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα η συνεδρίαση και σύσσωμη η αντιπολίτευση να αποχωρήσει.

Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχαν καταθέσει  αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa. «Η ΝΔ για άλλη μία φορά αρνήθηκε, πιστή στην τακτική της συγκάλυψης» σχολιάζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Σημειώνουν ακόμα ότι οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική απέρριψαν την κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa μέσω τηλεδιάσκεψης, και αποφάσισαν να της σταλούν γραπτές ερωτήσεις . 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για διαπλοκή κράτους και παρακράτους, δηλαδή της ΕΥΠ με επιχειρηματίες, και σημείωσε ότι σκοπός της ΝΔ δεν είναι πείσει τους περισσότερους αλλά να πείσει ένα πυρήνα των ψηφοφόρων του ότι δήθεν είναι κατασκευασμένο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 13
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ