Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ – Κόντρα με “φόντο” τα πόθεν έσχες των δικαστών

Ένα νέο “επεισόδιο” στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΣτΕ έλαβε χώρα σήμερα στην Βουλή. 29 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση για «εσκεμμένη καθυστέρηση» στην έκδοση της οριστικής απόφασης για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των δικαστών.

Στο κείμενο, που υπογράφει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, τονίζεται το ΣτΕ ότι ανάλογη καθυστέρηση έχει «επιδείξει και επί άλλων μεγάλων και ευρύτερων υποθέσεων».

Οι βουλευτές αναρωτώνται «μήπως κάποιοι επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στην εφαρμοζόμενη από την Κυβέρνηση πολιτική της διαφάνειας και της εξυγίανσης».

Υποστηρίζουν επίσης ότι η έκδοση της οριστικής απόφασης της προσφυγής που είχαν καταθέσει πέντε δικαστικές ενώσεις κατά της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες των δικαστικών, έχει καθυστερήσει «ασυνήθιστα μεγάλου χρονικού διαστήματος, οκτώ μηνών από τότε που αυτή συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017»

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα πάρει θέση επί αυτής της καθυστέρησης που “εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική Δικαιοσύνη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3