Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος να απαντήσουν για τις καταγγελίες Σκούμα και για τη Greek Mafia

Μια σειρά από ερωτήματα θέτει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποπομπή του Κωνσταντίνου Σκούμα από τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

«Τα ερωτήματα για τους κ. Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου από τις καταγγελίες του αποπεμφθέντος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Σκούμα είναι πολύ συγκεκριμένα και όσο και να σωπαίνουν θα αναγκαστούν να απαντήσουν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Ποια είναι τα κέντρα εξουσίας που παρεμβαίνουν στην Αστυνομία; Τι σχέση έχουν με τις αποκαλύψεις για εμπλοκή της Greek Mafia στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ; Ποιες είναι οι αδιαφανείς και αντισυνταγματικές ενέργειες που καταγγέλλει; Θα συναινέσει η ΝΔ στην άμεση κλήση του κ. Σκούμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δοθούν απαντήσεις;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «σε κάθε περίπτωση, η δικαιολογία πως απέπεμψαν τον κ. Σκούμα γιατί κάποιοι “δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά” είναι τουλάχιστον γελοία, αφού οι Μητσοτάκης – Θεοδωρικάκος τον έκαναν αρχηγό και του ανανέωσαν μάλιστα τη θητεία πριν ένα μήνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 3
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1