Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με τις «βόλτες» Γεραπετρίτη δεν «μαζεύεται» η διάλυση του σιδηροδρόμου επί Μητσοτάκη – Καραμανλή

«Οι σημερινές ‘βόλτες’ του κ. Γεραπετρίτη δεν ‘μαζεύουν’ τη διάλυση που επήλθε με ευθύνη των Μητσοτάκη και Καραμανλή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επίσκεψη του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο γραφείο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν: «Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αν και επικεφαλής του επιτελικού κράτους ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει ότι δεν έμαθε για τις εκατοντάδες καταγγελίες και τα εξώδικα των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο και τις πάνω από 100 παρεμβάσεις μας για φλέγοντα ζητήματα του τομέα. Σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αλλά αντί να επισκεφτεί (και) τον κόμβο ΤΧ1 – κέντρο ελέγχου με τα χίλια προβλήματα, βρέθηκε μόνο στον κεντρικό σταθμό της πόλης».

Οι τομεάρχες θυμίζουν ότι «από τον Νοέμβριο του 2021 είχαμε αναδείξει σε επιτόπια επίσκεψή μας στον ΤΧ1, σε έναν από τους σημαντικότερους σιδηροδρομικούς κόμβους, που στεγάζεται σε ένα κτίριο – ερείπιο, την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου και την εργασία των υπαλλήλων στα «τυφλά», καθώς, μετά το 2019, τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, είτε είναι «σβηστά», είτε υπολειτουργούν.

Τότε, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, λαϊκίζαμε. Και τότε, όμως, και τώρα επιμένουμε στην ανάγκη ανάταξης του σιδηροδρόμου, αναβάθμισης της ασφάλειας των μεταφορών και ανάδειξης της αλήθειας για όσα συνέβησαν μια εβδομάδα πριν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 4
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1