Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «πόλεμος» Κασσελάκη με τα στελέχη της πλειοψηφίας – «Εφηύραν ότι ο ίδιος ζήτησα μομφή»

Ακόμα ένα επεισόδιο στο «σήριαλ» αντιπαραθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη με τα στελέχη της πλειοψηφίας γράφεται στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή την πρόταση μομφής που έγινε στον έκπτωτο πρόεδρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (31/10/24) αναφέρει για τα στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Εφηύραν ότι ο Κασσελάκης ο ίδιος ζήτησε τη μομφή. Με άλλα λόγια πήγα στην Κεντρική Επιτροπή και υπέβαλα μομφή στον εαυτό μου. Ή παρακάλεσα να μου κάνουν μομφή όταν εκείνοι δεν ήθελαν».

Και τονίζει: «Αν ήθελαν πτώση θα έπρεπε να σηκώσουν και την ευθύνη της μομφής. Και αυτό συνέβη. Οι επιλογές τους, τους αποκάλυψαν σε όλη την κοινωνία. Είναι δική τους επιλογή η μομφή. Είναι δική τους επιλογή η αντικαταστατική έκπτωση. Είναι δική τους απόφαση ο δήθεν αποκλεισμός μου. Τα πικρά ποτήρια των επιλογών τους θα τα πιουν μέχρι τέλους».

Φάμελλος: Ο προηγούμενος πρόεδρος απαίτησε τη διαδικασία της μομφής

Ο Σωκράτης Φάμελλος, σε ομιλία του απάντησε στα όσα υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης για την πρόταση μομφής, τονίζοντας ότι:

«Ο προηγούμενος πρόεδρος προκάλεσε τη διαδικασία της μομφής με την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή. Απαίτησε τη διαδικασία της μομφής… Υπάρχουν καταγεγραμμένα ντοκουμέντα και η ομιλία είναι δημοσιοποιημένη, όπου προκαλεί για τη διαδικασία της μομφής». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναρτημένη από το site του κόμματος, στον χρόνο του βίντεο 1.03.53 ο Στέφανος Κασσελάκης ακούγεται να λέει: «Θα πάμε σε πλήρη τήρηση του καταστατικού. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό. Θέλω να δω να το κάνετε, να το δουν και οι πολίτες… Να δει όλη η κοινωνία στην πράξη τη καθημερινή μομφή που ζω»:

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως, επιμένει να δηλώνει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, παρά και το νέο «όχι» της Πολιτικής Γραμματείας.

Στο μήνυμά του, στην ανάρτησή του, τονίζει: «Το Σαββατοκύριακο παίρνουμε εμείς με την ψήφο μας, τη θέση των μηχανισμών. Το Σαββατοκύριακο ψηφίζουμε όλες και όλοι για συνέδρους. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
12
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 3
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4