Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έστω και δειλά αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής έφερε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τον κατηγορεί πως θέλει να επαναφέρει τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδήγησε σε κοινωνικά συντρίμμια.

«Έστω και δειλά, αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτάκη.

«Το οξύμωρο θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να “δεσμεύεται” από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που έχει στο επίκεντρο τη δίκαιη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς. Είδαμε πού οδήγησε τη χώρα το δικό του σχέδιο και ποιοι πλήρωσαν τα σπασμένα, τα κοινωνικά συντρίμμια μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσον αφορά στα ζητήματα διαφθοράς, είναι προφανής για μια ακόμα φορά η αμηχανία του κ. Μητσοτάκη που με όσα λέει περί συστημικής διαφθοράς προσπαθεί να συγκαλύψει τις πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες αυτών που την εξέθρεψαν. Τουλάχιστον, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει μάθει από τα λάθη του και πλέον, έστω και δειλά, αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Δεν το λες και λίγο για έναν πολιτικό αρχηγό που έχει συνδέσει την πολιτική του με την ακατάσχετη καταστροφολογία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης