Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» θέλουν τον Διονύση Τεμπονέρα για πρόεδρο – Έτοιμος για την ηγεσία και ο Νίκος Παππάς

Το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα ακούγεται όλο και περισσότερo στην ομάδα των “87” για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Ο γνωστός εργατολόγος, ο οποίος πριν από κάποιο καιρό αποχώρησε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνεται από πολλούς ως ο αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη.

Και αυτό γιατί ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει απόλυτο σεβασμό στα όργανα και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το όνομα του είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αριστερά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αυτοί που στο παρελθόν είχαν διαφωνήσει μαζί του, τώρα βλέπουν με θετικό μάτι το να θέσει υποψηφιότητα, αφού θεωρούν ότι έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται, όπως φαίνεται, έτοιμος για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες επιχείρησε να δείξει ότι δεν φοβάται το 13-0 του ειδικού δικαστηρίου σε μία ενδεχόμενη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι: «Το ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει εμπιστοσύνη στη δικαστική εξουσία είναι γύρω στο 15 με 20%. Είναι πρωτοφανές ποσοστό. Θα ήθελα να πω στον κ. Μητσοτάκη, αν διαβεί αυτό το Ρουβίκωνα, να του προτείνω ειλικρινώς τον νόμο για τον οποίο έσυρε εμένα στα ειδικά δικαστήρια να το μετονομάσουμε στην πολιτική καθομιλουμένη και να τον λέμε “νόμο Μητσοτάκη – Παππά”.

Διότι ο κ. Μητσοτάκης τον έχει εφαρμόσει ανελλιπώς από το 2019 και μετά. Με μια μόνο εξαίρεση: κατάργησε την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν το τίμημα των αδειών.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχει αποφανθεί και ο ελληνικός λαός γι’ αυτή τη μεθόδευση. Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο είχε στη βάση του ένα δούναι και λαβείν με δικαστικούς και το έχω δηλώσει κι εγώ δημόσια. Και είμαι βέβαιος ότι έχει καταλάβει και ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει καταναλωθεί αυτό το επιχείρημα ως προϊόν και θα πάμε παρακάτω και θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά, όταν χρειαστεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό πριν τη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερχιουρμάν
Λευκωσία και Αθήνα παραμένουν σε απόλυτο συντονισμό, κινούμενες σταθερά προς τον κοινό στόχο που παραμένει αμετάβλητος: την επίλυση του Κυπριακού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» - Απαντά επιλεκτικά σε ερωτήσεις - «Είχα πονόδοντο και δεν ήρθα να καταθέσω την προηγούμενη φορά» - «Ναι, ο γιος μου έχει Πόρσε»
«Και να είχα 5 αριθμούς του Τζόκερ σ' εσένα θα τους έδινα;», απάντησε στο Νάσο Ηλιόπουλο - Δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Live: Ο Γιώργος Ξυλούρης ή Φραπές καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 198
Οι αγρότες της Κρήτης θα συναντηθούν στις 17:00 με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα
Στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Κωστή Χατζηδάκη θα είναι παρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας
Αγρότες έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Νίκος Ανδρουλάκης: Το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης για τους αγρότες και το «καρφί» για τον Τσίπρα
«Μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν υπάρχει κοινή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν υπάρχουν Μεσσίες, υπάρχουν οράματα, προγράμματα και σχέδια»
Νίκος Ανδρουλάκης