Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι Kasselistas τα «βάζουν» με τον Τσίπρα για την εκδίωξη Κασσελάκη – Φόβοι για εκτροπή στο συνέδριο

Ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρούν να εμπλέξουν κάποιοι στην εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ , παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κρατάει αποστάσεις από την όλη ιστορία. 

Στελέχη της Κουμουνδούρου, δείχνουν πίσω από τη στοχοποίηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το σύστημα του Στέφανου Κασσελάκη καθώς οι συνεργάτες του θεωρούν ότι τον όλο σχεδιασμό για την έκπτωση από το αξίωμα του και τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές, τον μεθόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αξιοποιώντας μία αναφορά του Γιώργου Λιανή  -ότι ξέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της Novartis – ξεκίνησαν μία σειρά από αναλύσεις για τον ρόλο που παίζει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και για τους σχεδιασμούς του στο απότερο μέλλον. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου που βρίσκεται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη με χθεσινή της δήλωση τόνισε ότι: «Δεν θα ήθελα να το πιστέψω. Αλλά από τη στιγμή που στο προηγούμενο συνέδριό μας, μία ώρα πριν την έναρξη του συνεδρίου υπήρχε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, θα έπρεπε να προστατεύσει στη συνέχεια τον εαυτό του, αν πράγματι δεν είναι. Θα έπρεπε να μιλήσει. Θεωρώ λοιπόν, ότι και η σιωπή μερικές φορές είναι ενοχή (…). Και δεν πρέπει – αν δεν είναι πίσω από όλη αυτή την κατάσταση -να επιτρέπει να μιλούν εξ ονόματός του κεντρικά στελέχη τα οποία πρόσκεινται στον Αλέξη και συνεχίζουν».

Εκτόνωση και μετά συνέδριο 

Την ίδια στιγμή φουντώνουν τα σενάρια γύρω από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να εκτονωθεί το κλίμα και μετά να πραγματοποιηθεί και άλλους να επιμένουν ότι θα πρέπει να γίνει στον προκαθορισμένο χρόνο καθώς δεν μπορεί να σέρνεται άλλο η κατάσταση. 

Η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε χθες (14.10.2024) ότι προφανώς και το συνέδριο θα γίνει κανονικά. «Φυσικά θα γίνει συνέδριο. Δεν μπορεί να ανακληθεί, ούτε καταστατικά, ούτε πραγματικά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να απαξιώνεται άλλο με αυτό τον τρόπο ένας χώρος που κυβέρνησε τη χώρα και έχει βαριά ιστορία στην πλάτη του. Επομένως, θα κάνουμε όλα όσα είναι δυνατόν, εντός των καταστατικών και των δημοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να ανακόψουμε το καθοδικό σπιράλ». 

Φυσικά, σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση θα παίξει το σώμα των συνέδρων καθώς  και οι δύο πλευρές θέλουν να γνωρίσουν εάν θα ελέγχουν  το συνέδριο. 

Ωστόσο το κάθε στρατόπεδο, θα ακολουθήσει την δική του τακτική, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αρκετοί αιφνιδιασμοί. 

Εάν λοιπόν όλα κυλήσουν ομαλά, το συνέδριο θα γίνει στις  8-10 Νοεμβρίου. Εκεί οπως είναι γνωστό η πλευρά Κασσελάκη επιθυμεί να βάλει σε ψηφοφορία την άρση της καθαίρεσής του από το αξίωμα του, αλλά και το μπλόκο στην υποψηφιότητά του. 

Οι 87 δηλώνουν ωστόσο  ότι η θεματολογία του συνεδρίου είναι μόνο η έγκριση των υφιστάμενων υποψηφιοτήτων το προεδρείο αναμένεται να απορρίψει τα αιτήματα και η σύγκρουση από εκεί και μετά αναμένεται να είναι σφοδρή.

Επιμένουν μάλιστα ότι και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί προ εκπλήξεως καθώς όπως λένε την συγκεκριμένη στιγμή έχουν συσπειρωθεί οι πάντες γύρω από  τους 87 προκειμένου να μην πάει το κόμμα στα χέρια του πρώην προέδρου. 

Πάντως  στο μυαλό όλων υπάρχει ο φόβος της εκτροπής καθώς τα όσα έγιναν στην τελευταία ΚΕ δεν δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για ήρεμο κλίμα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14