Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα γίνει η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – Ο Χαρίτσης θα ηγείται του νέου σχήματος

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα γίνει η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – Ο Χαρίτσης θα ηγείται του νέου σχήματος

Η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της Έφης Αχτσιόγλου και των “6+6” από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί από την στενή ομάδα των στελεχών αυτών αποφασίστηκε να μελετηθεί το χρονοδιάγραμμα, αλλά και ο τρόπος της αποχώρησης τους από το κόμμα.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουμε στην ΚΕ του Δεκεμβρίου που θα γίνει στις 10 του ερχόμενου μήνα» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη αυτής της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου δείχνοντας τις προθέσεις που υπάρχουν. 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο απόψεις για το πως πρέπει να γίνει η αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μία λέει ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν μεμονωμένες αποχωρήσεις και η άλλη, που είναι και η επικρατέστερη, θεωρεί ότι θα πρέπει να φύγουν όλοι μαζί. 

Την  στιγμή δηλαδή που θα ανακοινωθεί η αποχώρηση των βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα να δηλώσουν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα και μέλη της ΚΕ, Νομαρχιακές αλλά και τα μέλη που θα ακολουθήσουν την Έφη Αχτσιόγλου και τους “6+6”.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση για το εάν έχει βρεθεί ο δέκατος βουλευτής που θα δώσει την δυνατότητα στα στελέχη της τάσης Αχτσιόγλου και στην Ομπρέλα να συγκροτήσουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι σίγουροι προς αποχώρηση από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πολύ κοντά στο να τους ακολουθήσουν είναι η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Μερόπη Τζούφη, και ο Χουσεϊν Ζέιμπεκ.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι του νέου σχήματος θα ηγηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης αν και από την πλευρά της Ομπρέλας θα ήθελαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Εν τω μεταξύ και η πλευρά Κασσελάκη δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Καθημερινά κάνουν επαφές με τους βουλευτές που λέγεται ότι θα φύγουν προκειμένου να τους προσεγγίσουν και να τους κρατήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Σία Αναγνωστόπουλου, η οποία εμφανιζόταν να  μην επιθυμεί να αποχωρήσει  από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση ωστόσο του Παύλου Πολάκη εναντίον της με προσωπικές αναφορές λέγεται ότι την έχει κάνει να μην θέλει να παραμείνει στην Κουμουνδούρου. 

Πάντως χθες  ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη που έδωσε στο Κόκκινο εμφανίστηκε  να προτρέπει τα στελέχη που στηρίξουν την Έφη Αχτσιόγλου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Απαντώντας σε σχόλιο για την ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας «6+6» σημείωσε πως κάνεις δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι είναι να αποφασίσουν να το αποφασίσουν τώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην όλη ιστορία το συντομότερο δυνατόν ώστε  να σταματήσει η ενασχόληση του κόσμου με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσει στην φάση της σκληρής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις