Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε Ξηρό: Είσαι ο τελευταίος που μπορείς να μιλήσεις για δημοκρατία

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις αναφορές του Χριστόδουλου Ξηρού τόσο για τον κόσμο της Αριστεράς, όσο και για την δημοκρατία την ίδια μέσα από την επιστολή μανιφέστο που ανάρτησε σήμερα.

«Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει η φράση: “Καλή αντάμωση στα γουναράδικα

Πώς αντέδρασαν Δένδιας και Αθανασίου μετά την “εμφάνιση” του Χ. Ξηρού

Χριστόδουλος Ξηρός: Αυτοχρίσθηκε ηγέτης των νέων τρομοκρατών  – Ανάγνωσε μανιφέστο και εμφανίστηκε ως συνέχεια της 17Ν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
20
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης