Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου για δημοσίευμα EURACTIV – «Δεν γίνεται ανεκτή η παρεμπόδιση διαλεύκανσης της υπόθεσης»

Συνεχίζεται το πολιτικό «πινγκ – πονγκ» μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας EURACTIV για παρακολουθήσεις Κύρτσου, Τέλλογλου με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ας γνωρίζει ότι στη χώρα υπάρχει ακόμη Σύνταγμα αλλά και δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και το ρόλο τους».

Στη γραπτή δήλωσή του προς τον ομόλογό του της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Η χώρα έχει πράγματι «κράτος δικαίου» που παραβιάστηκε βάναυσα και κατά εξακολούθηση από τις παρακολουθήσεις υπουργών ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ.

Η χώρα έχει πράγματι θεσμούς που ο κος Μητσοτάκης έχει επιχειρήσει να εξευτελίσει και να παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση.

Ένας εκ των θεσμών της είναι και η Ανεξάρτητη Αρχή που εκ του Συντάγματος έχει την αρμοδιότητα να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών, η ΑΔΑΕ.

Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η παρεμπόδιση της διαλεύκανσης της υπόθεσης των υποκλοπών από την εκ του Συντάγματος αρμόδια αρχή μπορεί να γίνει ανεκτή, ας γνωρίζει ότι στη χώρα υπάρχει ακόμη Σύνταγμα αλλά και δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και το ρόλο τους.

Και καλό είναι να θυμάται ότι θα υπάρχουν και την επόμενη ημέρα. Διότι δεν είναι ελέω θεού μονάρχης, αλλά εκλεγμένος από το λαό όπου πολύ σύντομα θα λογοδοτήσει».​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8