Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο για αποψίλωση του κόμματος βλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ερωτηματικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον χρόνο που αποφάσισε να κάνει την επίθεση η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τα όσα είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το θέμα συζητήθηκε και αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την άποψη ότι δεν μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμφανίζεται «ως τιμητής των πάντων όταν έχει σκελετούς στην ντουλάπα της». 

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα επεσήμανε ότι «με χυδαίο τρόπο επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση 2015-2019 χρησιμοποιώντας ολόκληρη τη ρητορική του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και τη σκοπιμότητά της ενώ αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά πως δεν έχει πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επίλυση προβλημάτων των πολιτών».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η χθεσινή επίθεση εναντίον του κόμματος τους εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο που έχει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να αποψιλώσει το κόμμα της Κουμουνδούρου. 

Σε ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα λένε ότι η σφοδρότητα της επίθεσης της σχετίζεται με την γκρίζα ζώνη των ψηφοφόρων που κυρίως προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους μπορεί να κινητοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην περίπτωση που επανεμφανιστεί στην πολιτική ζωή. 

Οι ίδιοι άνθρωποι σημειώνουν ακόμα ότι την συγκεκριμένη στιγμή την Ζωή Κωνσταντοπούλου την προωθεί ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία αφού το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εδραιωθεί η Πλεύση Ελευθερίας στην δεύτερη θέση προκειμένου να αποτελέσει τον μπαμπούλα στις επόμενες εκλογές. 

Πιο συγκεκριμένα σε μία τέτοια περίπτωση οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην σταθερότητα την οποία εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και την αντισυστημική στάση και την δραχμή την οποία επικαλείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτό που εξέπληξε περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα όσα είπε -αφού και στο παρελθόν έχει μιλήσει με απαξιωτικό τρόπο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας τον προδότη-, αλλά ο χρόνος ο οποίος επέλεξε να κάνει την επίθεση αυτή. 

Όπως σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τα στοιχεία του χαρακτήρα της που οι εργαζόμενοι στης Βουλής θυμούνται με τρόμο, καθώς συμπεριφερόταν «με απόλυτο αυταρχισμό και με απαξιωτικό τρόπο εναντίων των ανθρώπων που εργάζονταν για ώρες προκειμένου να την ικανοποιήσουν».

Να θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «Ο κ. Τσίπρας είναι σε ένα λαγούμι και καλά θα είναι να παραμείνει εκεί» προσθέτοντας πως «όσο είμαι εγώ, θα παραμείνει στο λαγούμι» για να συμπληρώσει «αυτό που έκανε στη χώρα είναι άτιμο».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε μάλιστα με δηκτικό τρόπο στα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «μπορεί να προφασίζεται ότι κάνει διαλέξεις σε μια γλώσσα που δεν ξέρει. Ευτυχώς δεν το κάνει ως πρωθυπουργός όπως παλιά και εξέθετε τη χώρα με τα αγγλικά που δεν ήξερε».

Η απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραμέρου ήταν εξίσου σφοδρή αφού κατηγόρησε την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για ακροδεξιά συμπεριφορά.

«Είναι πλήρως ενταγμένη στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η περίπτωσή της είναι μια εξαιρετικά βολική περίπτωση για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε:

«Η επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την κ. Κωνσταντοπούλου επιβεβαιώνει ότι η ίδια ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο. Επιβεβαιώνει επίσης ότι είναι πλήρως ενταγμένη στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η περίπτωσή της είναι μια εξαιρετικά βολική περίπτωση για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται για τον πρώην πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον προοδευτικό κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Κωνσταντοπούλου τσαλαβουτάει σε ακροδεξιές λάσπες. Όχι μόνο με τον τρόπο που εκφράζεται, αλλά και με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα μέσα στη Βουλή. Μπορεί να φωνάζει, αλλά όταν βγαίνει εκτός tiktok, ψηφίζει μαζί με τη Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές, που δείχνουν ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έμμεση απάντηση στον Κώστα Καραμανλή – «Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν»
«H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη μπορεί πολύ εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Έρχεται «χρονοκόφτης» στη Βουλή - Πάνω από 7 ώρες κράτησε η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξωτερική πολιτική
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εξωτερική πολιτική
Χάρης Δούκας: «Διάλογο και με το κόμμα Τσίπρα» – Αιχμές για την επιλογή των προσυνεδριακών ομάδων
Επισήμανε πως έμαθε τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου από τα μέσα ενημέρωσης και πως ο ίδιος είχε προτείνει 4-5 ανθρώπους για τις επιτροπές, εισηγήσεις που δεν έγιναν δεκτές
Ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας 2
Η «μπηχτή» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Τσίπρα για το βιβλίο του «Ιθάκη» - «Αλέξη φίλε μου, προλαβαίνεις να αλλάξεις τον τίτλο»
«Η επιλογή του να ονοματίσει το βιβλίο του ως "Ιθάκη" ανακαλεί υποχρεωτικά στη μνήμη μας τις διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής 24
Δημήτρης Καιρίδης για Κυριάκο Βελόπουλο: Δεν είναι Ελληνική Λύση, είναι γερμανική – Ο πατριωτισμός είναι στις πράξεις και όχι στα κούφια λόγια
«Δεν μπορεί να είσαι πατριώτης, να λέγεσαι Ελληνική Λύση και να είσαι γερμανική λύση στο πρόβλημα των τραπεζών, της ρευστότητας, της οικονομίας»
Ο Δημήτρης Καιρίδης
23
Η Κομισιόν υιοθετεί τις προτάσεις της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή αντιαεροπορική ασπίδα μέχρι το 2030
Το έγγραφο θα αποτελέσει εφαλτήριο για τον προσδιορισμό στρατηγικών επενδύσεων με στόχο για την ανάπτυξη των συλλογικών αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευρωπαϊκή Ένωση 1