Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζουν οι «11» για το νέο κόμμα – Ώρα αποχώρησης και για τη Νεολαία

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζουν οι «11» για το νέο κόμμα – Ώρα αποχώρησης και για τη Νεολαία

Αυξημένη είναι η κινητικότητα στους κόλπους των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα επόμενα βήματά τους. Τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης «ψαρεύει» συμμάχους εν μέσω διάσπασης στο κόμμα της Κουμουνδούρου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές συνεδριάζουν μες στο Σαββατοκύριακο για την ίδρυση του νέου κόμματος και τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (25.11.23) συγκαλείται το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να πάρει τη… σκυτάλη των αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα θέσουν επί τάπητος όλα όσα αφορούν τον νέο πολιτικό φορέα, όπως το όνομά του, τους ρόλους που θα αναλάβει ο καθένας, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Αλέξη Χαρίτση πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όλα αυτά, ενώ μόλις χθες ο Στέφανος Κασσελάκης «έκλεισε το μάτι» στον Νίκο Κοτζιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο τελευταίος για «διάλογο και συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας».

Στην επιστολή του, άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης σημείωνε ότι «είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων» ώστε να «επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ».

Είχε προηγηθεί το ηχηρό μπρα-ντε-φερ με τους «9» αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απαντώντας στην ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, τη χαρακτήρισαν «χυδαία», κατηγορώντας τον για «θράσος».

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα», ανέφεραν. 

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι «υποστηρίζει τη νέα κίνηση που εκφράζεται μια κοινοβουλευτική ομάδα έντεκα βουλευτών».

 «Έχει ένα σαφές πολιτικό ιδεολογικό στίγμα. Κινείται μέσα στα όρια της Αριστεράς. Το από που ξεκινάς, με βάση ποιες ιδέες, ποιες αντιλήψεις, ποιες αξίες κάνεις ανάλυση της πραγματικότητας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η προσπάθεια έχει αριστερό πρόσημο», υπογράμμισε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ το Σάββατο.

Ερωτηθείς δε  για το ποια είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει. Όπως τόνισε η απόφαση να αποχωρήσει από το κόμμα ήταν πολύ δύσκολη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αυτή τη στιγμή που χρήζει μιας ανάλυσης. Με βάση αυτά που λέει ο κ. Κασελάκης είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμας. Κατά τη δική μου την άποψη είναι ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό», πρόσθεσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις