Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Στο ερώτημα για την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη επανέρχονται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης το βράδυ της Τετάρτης (23.10.2019).

Συγκεκριμένα οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: “Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελοιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι. Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει:

Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του την ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του. Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί”.

Γεωργιάδης για Τσίπρα – Πολάκη: Αν είχα στοιχεία εναντίον τους θα πήγαινα στον εισαγγελέα

Εξηγήσεις για την δήλωσή του που άναψε φωτιές, ότι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων”, έδωσε το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ANT1 “αν είχε στοιχεία, θα είπα πάει στον εισαγγελέα. Άλλωστε αυτό που είπα σήμερα, το έχω πει μέσα στη Βουλή όταν ψήφιζαν τη σχετική τροπολογία, την πρώτη στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους που επέτρεπε αυξήσεις στις πολυεθνικές εταιρείες”.

“Όταν ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο κ. Πολάκης μπορούν να λένε ασταμάτητα τις χυδαιότητές τους ότι δήθεν δικές μου αποφάσεις ή άλλων ευνόησαν την εταιρεία και άρα είμαστε διεφθαρμένοι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησα να τους δείξω ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει σ’ αυτούς”, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει λίγο αργότερα: “Όσο λοιπόν ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την χυδαιότητα για τη Novartis για να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, θα επαναλαμβάνω. Εάν κρίνουμε τους πολιτικούς αν είναι διεφθαρμένοι ή όχι από το πώς ερμηνεύουμε μιά τους απόφαση, σας λέω για να το ξέρετε: η κυβέρνηση που ωφέλησε τις πολυεθνικές και τη Novartis ειδικά περισσότερο πάσης άλλης, είναι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα“.

Σε ερώτηση σχετικά με το ντοκιμαντέρ Ελβετικής τηλεόρασης και την ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί εξακολουθούν να μιλούν με τη Novartis ενώ κατηγορείται για διαφθορά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “Είμαστε αναγκασμένοι ως κράτος να μιλάμε και με τη Novartis, ασχέτως κατηγοριών. Επί Τσίπρα που κατηγορούσε τη Novartis ότι μας λάδωσε, δεν μιλούσε η κυβέρνηση με τη Novartis; Το ακριβότερο φάρμακο της Novartis μπήκε στην ελληνική αγορά επί Ανδρέα Ξανθού και έχει 340.000€ η δόση…”

Σχολιάζοντας τέλος την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον πρωθυπουργό να στείλει τον υπουργό Ανάπτυξης σπίτι του, διαφορετικά ταυτίζεται με αυτόν, ο κ. Γεωργιάδης είπε: “Νομίζω ότι θα με αναδομήσει…”.

Δείτε τι είπε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο κ. Γεωργιάδης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221