Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου έχει χάσει τον έλεγχο, προσπαθεί να χειραγωγήσει ρυθμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου έχει χάσει τον έλεγχο, προσπαθεί να χειραγωγήσει ρυθμούς

Τα νέα μέτρα για το πώς θα περάσουν οι πολίτες το Πάσχα, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομία αλλά και την  τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση τα έχει εντελώς χαμένα καθώς μόνο τις τελευταίες ώρες υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα που δείχνουν ότι  το Μέγαρο Μαξίμου έχει χάσει τον έλεγχο και γι’ αυτό επιχειρεί να χειραγωγήσει και τους θεσμούς.

«Η ακύρωση του διαγωνισμού για τα self test, τα όσα έγιναν στην επιτροπή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και τα όσα είπε για τους  διασωληνομένους και τους νεκρούς ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του δείχνουν ότι η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο πρωθυπουργό λέγοντας ότι «οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι «μετά από έξι μήνες αποτυχημένου lockdown και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε.

Με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε. Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί.

Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν.

Και αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι».

 

Εν τω μεταξύ η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία τόνισε ότι «οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φορολογικές και ασφαλιστικές  ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ουσιαστικά είναι μέτρα που «δεν αφορούν την επιβίωση των μικρομεσαίων αλλά ευνοούν προνομιακά τους ισχυρούς».

«Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μέτρα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» καθώς δεν αφορούν τη σώρευση χρεών και την έλλειψη ρευστότητας από την πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

«Τελικά, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ωφελήσουν κυρίως και προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Χαμηλόμισθοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες στα πρόθυρα του “λουκέτου” είναι και παραμένουν εκτός των “ραντάρ” του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε με νόημα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν την  αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών της κυβέρνησης που εξασφαλίζει –όπως λένε- ότι μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας. «Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας ότι αυτό  εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

«Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο lokcdown, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του αναφέρουν και ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας και την δημοσιοποιήσει των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις