Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου ήξερε τις προθέσεις και τα σχέδια Χρυσοχοΐδη

Πολυτεχνείο

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έκανε το ΚΚΕ τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού έχει χάσει κάθε έλεγχο μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ότι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες» επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more Χρυσοχοΐδης κατά ΚΚΕ: Πρόστιμα στους συλληφθέντες – Δεν θα διεξαχθούν ούτε οι πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Και προσθέτουν: «Η κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής και ΜΕΘ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταλαβαίνει μόνο από καταστολή και ΜΑΤ. Χθες αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ταυτόχρονα απόδοση τιμής στο δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και του λαού».

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη για τα επεισόδια, το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις προσθέσεις του υπουργού και τον σχεδιασμό του.

Θέτουν μάλιστα και συγκεκριμένα ερωτήματα για την στάση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αυτό άλλωστε επικαλέστηκε και ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια με τα ΜΑΤ.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην χθεσινή μέρα είπε: «Πέτυχε η κυβέρνηση με τις εξωφρενικές απαγορεύσεις να αλλάξει ατζέντα; Να φύγει η συζήτηση από την υγειονομική κρίση και τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες και να μεταφερθεί στο «Νόμος και Τάξη»; Δεν το πιστεύω. Η τακτική της δεν απαντά σε εκείνο που κυρίως απασχολεί την κοινωνία, δηλ. στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Δική μας δουλειά, δουλειά της Αριστεράς, είναι να διαμορφώσουμε κινηματικά πολιτικές πρωτοβουλίες που διευρύνουν την έννοια της Δημοκρατίας στη συνείδηση των πολιτών.

Η Αριστερά στο σύνολο της μέσα από μία σωστή πολιτική πρωτοβουλία κατόρθωσε -σε ένα βαθμό έστω- να σπάσει στην πράξη την αντιδημοκρατική τακτική της κυβέρνησης.

Click4more Σεπόλια: Γιος και κόρη στη ΓΑΔΑ, ο πατέρας στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή! video

Σήμερα (σ.σ. χθες), κόντρα σε αυτό το τελείως παράλογο και χουντικής έμπνευσης κλοιό απαγορεύσεων, που κουρελιαζόταν ήδη από τις εικόνες ματατζήδων διάσπαρτες στα social media, άλλοτε να συνωστίζονται, άλλοτε να χαριεντίζονται ομαδικά, χωρίς μάσκες και προφυλάξεις -ο ορισμός της υγειονομικής βόμβας- η απάντηση της Αριστεράς ήταν η πολιτική ανυπακοή. Απάντηση που πρέπει να αναπτυχθεί πολιτικά στο μέλλον, μέσα από κινηματικές πρωτοβουλίες. Χωρίς αυτές, ο Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί. Δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο η Νέα Δημοκρατία, το ‘χουμε ξαναπεί».

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι «ο αυταρχισμός που ζήσαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελεί απόδειξη αδυναμίας και απομόνωσης της κυβέρνησης. Απομόνωση πρώτα από όλα μέσα στην κοινωνία που κατανοεί πια ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για την οικονομική στήριξη που οι καιροί απαιτούν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις