Πολιτική

Τ. Αλεξιάδης: Ποτέ δεν έκανα δήλωση για αναδρομικούς φόρους

Να «σταματήσουν να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα», καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ορισμένα ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με επικείμενα σκληρά φορολογικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, επικαλούμενα την ομιλία του στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα “Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη” στις 5.12.2015.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραθέτει απόσπασμα της «επίμαχης» ομιλίας του, στο οποίο ανέφερε: «… Μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015. Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι’ αυτό, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό…».

Και σημειώνει ο κ. Αλεξιάδης:

«Από απλή ανάγνωση του κειμένου, και ο πλέον φανατικός και εμπαθής επικριτής μπορεί να καταλάβει ότι τα σημερινά δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις μερίδας του Τύπου, είναι απλά ψέματα και συνειδητή παραπληροφόρηση.

Ας σταματήσουν επιτέλους να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας ορισμένοι, για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα. Αν δεν κατάλαβαν ότι ήδη έχουν διαψευσθεί αρκετές φορές (π.χ. φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) ας κάνουν υπομονή, για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός παραθέτει και το σχετικό video που περιέχει την ομιλία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 50