Πολιτική

Τα μέτρα του υπ. Ανάπτυξης για να μπει τέλος στο λεθρεμπόριο καυσίμων

Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος- Ενέργειας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την άρση των στρεβλώσεων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και σχετική διυπουργική σύσκεψη, με στόχο τα μέτρα να ανακοινωθούν σε ορίζοντα λίγων εβδομάδων. Στα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και η έκδοση των αποφάσεων για την εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι και αφορούν μεταξύ άλλων τη σήμανση και παρακολούθηση των βυτιοφόρων, την ιχνηθέτηση των καυσίμων, την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισροών- εκροών κ.α.

Στη συνάντηση με την τρόικα, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε απολογισμός των δράσεων του υπουργείου και παρουσίαση των προτεραιοτήτων για την επόμενη περίοδο. Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε ειδική συζήτηση για το θέμα των τιμών και της ακρίβειας, παρουσιάστηκε ωστόσο το σύνολο των παρεμβάσεων για άνοιγμα αγορών, άρση εμποδίων, πάταξη των καρτέλ, που εξετάζονται υπό το πρίσμα της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και του οφέλους για τους καταναλωτές. Δεν τέθηκε επίσης στη σημερινή συνάντηση θέμα αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αν και δεν αποκλείεται τούτο να τεθεί στο πλαίσιο και των συζητήσεων στο υπουργείο Εργασίας για τη διευθέτηση του ωραρίου απασχόλησης.

Στη συνάντηση με την τρόικα συζητήθηκαν επίσης:

– Ο νέος επενδυτικός νόμος που πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα από το υπουργείο.

– Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για μεταποιητικές επιχειρήσεις με νέο νομοσχέδιο.

– Οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, θέμα για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

– Το ΕΣΠΑ: Οι προτάσεις της κυβέρνησης για αναθεώρηση του προγράμματος έχουν σταλεί στην Κομισιόν και αναμένεται η έγκρισή τους, ενώ η απλοποίηση των διαδικασιών προχωρά ως το τέλος του χρόνου. Για τα 181 έργα προτεραιότητας έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ.

– Σιδηρόδρομοι: Στόχος είναι να “κλείσει” το συντομότερο η εκκρεμότητα με τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ αρχής γενομένης από τη ROSCO.

– Εξαγωγές: Μέσα στον μήνα αναμένονται ανακοινώσεις για τη στρατηγική διευκόλυνσης των εξαγωγών.

– Ενίσχυση ανταγωνισμού στην αγορά με απάλειψη εμποδίων εισόδου και εφαρμογή της “εργαλειοθήκης” του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό.

– Η προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές προμήθειες και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις κρατικές προμήθειες και συμβάσεις, με μείωση μεταξύ άλλων των αναθετουσών αρχών κατά 80%.

– Η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, θέμα για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις αύριο.

– Η απελευθέρωση της αγοράς των ΚΤΕΛ.

– Η δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα τεχνικά επαγγέλματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντατικοί έλεγχοι για τις “πειραγμένες” αντλίες υγρών καυσίμων

Έτσι μας κλέβουν 12 λεπτά το λίτρο στα βενζινάδικα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
94
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς