Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για Κολωνό και Ομόνοια: Οι ένοχοι στη δικαιοσύνη – Τρισάθλιες οι ενέργειες των εμπλεκομένων

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε και για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Αναφερόμενος στο θρίλερ της 12χρονης στον Κολωνό ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι «η αλήθεια θα λάμψει. Οι ένοχοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και τις ποινές που τους αξίζουν».

Για την υπόθεση του ΑΤ Ομονοίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες των ανθρώπων που εμπλέκονται είναι τρισάθλιες», συμπληρώνοντας πως «η έρευνα επεκτείνεται για το σύνολο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση».

Αυτά ανέφερε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας την Τρίτη (18.10.2022) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμού του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας αναφορές των βουλευτών της Αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού ανέφερε πως πρόκειται για «μία τραγική υπόθεση με τη βάρβαρη κακοποίηση ενός κοριτσιού 12 ετών. Η αστυνομία θεωρώ ότι κινήθηκε άμεσα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ανταποκρίνεται σε ό,τι της ζητείται από την εισαγγελική αρχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ​ότι οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος οδηγούνται ένας – ένας στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, είναι απαίτηση όλης κοινωνίας, θα ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ. τα πάντα για την διερεύνησή της» και ο υπουργός κάλεσε την Αντιπολίτευση να μην επαναλαμβάνει «φωνές λαϊκισμού και τερατολογίας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, οι ένοχοι θα οδηγούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και την ποινή που τους αξίζει».

Θεοδωρικάκος για την υπόθεση του ΑΤ Ομονοίας

Σχετικά με την υπόθεση της 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να «ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Οτι εκείνοι που υπηρετούν στις Αρχές ασφαλείας είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους. Είναι τρισάθλιο να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση από την εικόνα που εγώ έχω πρόκειται για μια άθλια παράνομη ενέργεια. Πριν κριθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, η ΕΛ.ΑΣ. από πρώτη στιγμή μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έθεσε σε διαθεσιμότητα και κίνησε την πειθαρχική έρευνα, η οποία θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που εμπλέκονται. Θα είμαστε άτεγκτοι και αυστηροί».

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ένα σύνολο παρεμβάσεων στο Τμήμα Ομονοίας, που είναι ένα δύσκολο Τμήμα στο κέντρο της πόλης, για να βελτιωθούν υποδομές και σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών με αρκετά προβλήματα και παρότι τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει ακόμη υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα από το ΠΑΣΟΚ με την στάση του στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ
Η αντιπολίτευση υιοθέτησε την στάση που ακολούθησε στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή για τη ψήφο των βουλευτών στα μνημόνια και μετέπειτα η Ελληνική Λύση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
6
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3