Πολιτική

Τέλος τα δανεικά και αγύριστα των νυν και πρώην βουλευτών

Τέλος τα δανεικά και αγύριστα… χρηματικά βοηθήματα που ζητούσαν και ελάμβαναν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές από τον «Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών» και ήταν στην καλή τους διάθεση να τα επιστρέψουν ή όχι. 

 Με τροποποίηση του Β’ Μέρους του Κανονισμού που προχώρησε η Ολομέλεια τέθηκε «πλαφόν» για τα άτοκα δάνεια που μπορεί λαμβάνουν από αυτό το λογαριασμό οι νυν και πρώην της Βουλής και της Ευρωβουλής καθώς και τρόπος αποπληρωμής τους, καθώς αυτό δεν είχε προβλεφθεί και είχε εξελιχθεί σε «πρόβλημα» ειδικά με όσους δεν είχαν ξοφλήσει την υποχρέωσή τους και δεν ήταν εν ενεργεία βουλευτές.

Σύμφωνα με την προσθήκη της διάταξης που έγινε οι νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές θα μπορούν να λάβουν ως άτοκο δάνειο το έως 15.000 ευρώ ενώ οι πρώην έως 7.500 ευρώ από αυτόν τον λογαριασμό. Με την ίδια διάταξη, για όσους καθυστερούν να αποπληρώνουν τρεις μηνιαίες δόσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής θα κηρύσσει το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί και δεν έχει αποπληρωθεί ως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και θα ζητούνται να αποπληρωθούν και μέσω ΔΟΥ.

Επίσης προβλέπεται ότι μέσα σε τρεις ημέρες οι οφειλέτες δανείων πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν εκκρεμότητες θα μπορούν να σπεύσουν και να ζητήσουν ρύθμιση εξόφλησης σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες 70 περίπου πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές οφείλουν στον Λογαριασμό αυτό συνολικά περίπου 700.000 ευρώ. Μάλιστα για τις οικονομικές τους αυτές εκκρεμότητες έχουν ενημερωθεί και με επιστολή που έχουν λάβει από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους καλεί να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να τις ρυθμίσουν.

Η τροποποίηση αυτή συζητήθηκε και ψηφίσθηκε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ψήφισης του Κώδικα Δεοντολογίας των Βουλευτών και της ενσωμάτωσής του στον Α Μέρος του ΚτΒ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών – «Εν τέλει ο διχασμός επικράτησε»
Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στο Facebook, γράφει μεταξύ άλλων για «άρνηση δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων, την οποία επανειλημμένα ζητούσα»
Η Μαρία Καρυστιανού 68
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48