Πολιτική

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Για 1,5 ώρα η οικογένεια στο Τατόι – Ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών

Η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έκανε αυτοψία στο Τατόι το πρωί της Πέμπτης (12.01.2023).

Εκεί όπου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης δίπλα στους προγόνους του, που επίσης θάφτηκαν στο Τατόι.

Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr φαίνονται τα μέλη της πρώην Βασιλικής Οικογένειας που αποχωρούν από το κτήμα του Τατοΐου, μετά από 1,5 ώρα στο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως οι στενοί συγγενείς του τέως Βασιλιά πήγαν στο κτήμα του Τατοϊου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών αλλά και για τους χώρους στους οποίους θα τελεστεί η ταφή και θα βρίσκονται οι υψηλοί καλεσμένοι από Ελλάδα και εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο σημείο όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι στο Τατόι, προκειμένου οι περιβάλλοντες χώροι να είναι έτοιμοι για την ερχόμενη Δευτέρα (16 Ιανουαρίου) που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

nor

konstantinosteos tatoi

nor

 

Γιάννης Οικονόμου: Η απόφαση προέκυψε σε καλό κλίμα με την οικογένεια

Στο καθιερωμένο briefing, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε εάν οι γιοί του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ζήτησαν να  αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους στον πατέρα τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως: «Πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει συλλυπηθεί τα παιδιά και την σύζυγο του εκλιπόντος. Όλο το τελετουργικό προέκυψε από συζητήσεις και συνεννόηση σε πολύ καλό κλίμα με την οικογένεια και υπήρχε απόλυτη κατανόηση στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς».

Πάντως από νωρίς το πρωί εργάτες με δεκάδες οχήματα διαφόρων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και εκσκαπτικά μηχανήματα, αλλά και εταιρείες με εργαζόμενους βρίσκονται εκεί για να διαμορφώσουν τον χώρο. Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν κάποιες εργασίες, ενώ όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στο Τατόι αναμένεται να βρεθούν και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

nikolaos tatoi new

nikolaos tatoi new

 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου/Άννα-Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 7