Πολιτική

Θέμα εκλογών έθεσε ο Τσίπρας – «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή»

Είκοσι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει το γάντι που του έχει πετάξει κατ’ επανάληψη η κυβέρνηση και απαντάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διεκδικήσει την Πολιτική αλλαγή  καθώς όπως ανέφερε η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη προστασία των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Αναφερθείς στο γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο χρόνο για να βάλει θέμα εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα ανέφερε τους κεντρικούς άξονες με τους οποίους θα κινηθεί από εδώ και εμπρός λέγοντας:

«Με κεντρικούς άξονες το πρόγραμμα μας για το “Νέο ΕΣΥ”, τη ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και συνολικά την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και το σχέδιό μας για τη προστασία της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού, έχουμε ήδη ένα σημαντικό προγραμματικό εργαλείο που καταγράφει πλειοψηφικά θετικές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.

Για τα ζητήματα Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση συνειδητά υποβαθμίζει και ακυρώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της βουλής και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά όπως τοποθετείται, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες.
Είναι θεσμική μας υποχρέωση να μην επιτρέψουμε η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε τόσο για την λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και για την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Η κατάσταση με τις απευθείας αναθέσεις έχει ξεφύγει κάτι που μας επιβάλει να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό μέσο για να υπάρξει ο απαραίτητος θεσμικός έλεγχος ακόμα και τη προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις αντιδραστικές επιλογές στα εργασιακά

Η κυβερνητική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει επιστροφή σε αποτυχημένες και κοινωνικά καταστροφικές πολιτικές. Ειδικά ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στα εργασιακά αποτελεί την κήρυξη πολέμου εναντίων των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τα εργασιακά θα αποτελέσουν την “μητέρα των μαχών” για την επόμενη περίοδο και το σύνολο των κομματικών μας δυνάμεων οφείλει να ετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη.

Για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για εκλογή νέων νομαρχιακών οργάνων

Το γεγονός ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε πανελλαδικά την εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών, μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που με όρους “ψηφιακού άλματος” δείχνει ότι και μέσα στην πανδημία η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Γκρίνια» στην κυβέρνηση για τα ΕΛΤΑ παρά την παραίτηση Γρηγόρη Σκλήκα: Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους
Από σήμερα, η πολιτική διαχείριση της υπόθεσης περνά στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, στον οποίο πέφτει και ο «κλήρος» και του κατευνασμού των βουλευτών της ΝΔ
ΕΛΤΑ 7
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 109
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
10