Πολιτική

Θρίλερ με τη διαφοροποίηση της Κατριβάνου – Έξαλλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

H διαφοροποίηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου έπεσε σαν κεραυνός στο κόμμα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος.

Η Βασιλική Κατριβάνου στην πρώτη ανάγνωση του καταλόγου απουσίαζε κάτι που σήμανε συναγερμό στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στη δεύτερη ανάγνωση εμφανίστηκε, αλλά και πάλι δεν τήρησε την κομματική γραμμή και διαφοροποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, η κα Κατριβάνου ψήφισε σε όλα ναι, αλλά καταψήφισε δύο σημαντικά άρθρα. Αυτό που αφορά το υπερταμείο με όλη τη δημόσια περιουσία και τον αυτόματο μηχανισμό περιορισμού των δαπανών, τον λεγόμενο κόφτη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση!

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δέχθηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονταν για τη στάση της κας Κατριβάνου, λέγοντας πως εκείνοι ψήφισαν σε όλα ναι και δεν διαφοροποιήθηκαν.

Αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφή της βουλευτίνας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα σημαίνει όμως πως η κυβέρνηση πλέον έχει μόλις 152 βουλευτές.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο το Μέγαρο Μαξίμου δεν το επιθυμεί γιατί χάνει η κυβέρνηση από την πλειοψηφία της. Για αυτό, το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί από την κα Κατριβάνου να παραιτηθεί. Εάν δεν το δεχθεί αυτό, αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ