Πολιτική

Θρίλερ με τη διαφοροποίηση της Κατριβάνου – Έξαλλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

H διαφοροποίηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου έπεσε σαν κεραυνός στο κόμμα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος.

Η Βασιλική Κατριβάνου στην πρώτη ανάγνωση του καταλόγου απουσίαζε κάτι που σήμανε συναγερμό στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στη δεύτερη ανάγνωση εμφανίστηκε, αλλά και πάλι δεν τήρησε την κομματική γραμμή και διαφοροποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, η κα Κατριβάνου ψήφισε σε όλα ναι, αλλά καταψήφισε δύο σημαντικά άρθρα. Αυτό που αφορά το υπερταμείο με όλη τη δημόσια περιουσία και τον αυτόματο μηχανισμό περιορισμού των δαπανών, τον λεγόμενο κόφτη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση!

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δέχθηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονταν για τη στάση της κας Κατριβάνου, λέγοντας πως εκείνοι ψήφισαν σε όλα ναι και δεν διαφοροποιήθηκαν.

Αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφή της βουλευτίνας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα σημαίνει όμως πως η κυβέρνηση πλέον έχει μόλις 152 βουλευτές.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο το Μέγαρο Μαξίμου δεν το επιθυμεί γιατί χάνει η κυβέρνηση από την πλειοψηφία της. Για αυτό, το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί από την κα Κατριβάνου να παραιτηθεί. Εάν δεν το δεχθεί αυτό, αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1