Πολιτική

Τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Στρασβούργο

Μήνυμα για την ανάγκη να επιδειχθεί καλύτερη στάση από όλες τις χώρες, σε ό,τι αφορά την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση και την αποτελεσματικότερη ευρωπαϊκή ανταπόκριση σε αυτήν, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επιπλέον, προανήγγειλε τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η χώρα προχωρά στην κατασκευή τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην πρωτεύουσα, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια “όχι μόνο επειδή σεβόμαστε τους μουσουλμάνους κατοίκους της πρωτεύουσάς μας, αλλά επειδή οφείλουμε να προασπίζουμε ενεργά τις δικές μας αξίες”.

Στη δήλωσή του, ιο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης και σεβασμού των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

«Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μου, ότι για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση, χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ανταπόκριση: καλύτερη στάση από όλες τις χώρες και τήρηση της διαδικασίας επανεγκατάστασης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, και υπογράμμισε ότι «κοινός μας στόχος, από αυτή την άποψη, είναι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

«Η αλληλεγγύη είναι κοινή αξία, κοινή αρχή», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «είμαι υπερήφανος που οι Έλληνες πολίτες επιδεικνύουν την αρχή αυτή στην πράξη. Και, γι’ αυτό, καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση».

«Οι αρχές μας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 170 χιλιάδες διασώσεις στη θάλασσά μας. Είμαι ευτυχής που το έργο αυτό βρήκε ανταπόκριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ περισσότεροι από 68 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η απελπισία αυτών των ανθρώπων δημιούργησαν την Ειδομένη. Όμως καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να αδειάσουμε τον συγκεκριμένο χώρο χωρίς απρόοπτα. Έχουμε δημιουργήσει, δεδομένων και των συνθηκών στη χώρα μας, χώρους φιλοξενίας για 55 χιλιάδες ανθρώπους. Πάνω από 550 ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας που έχουμε δημιουργήσει», τόνισε, στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

«Θα υποβάλλουμε πρόταση στην Κομισιόν που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για την μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες. Τα προβλήματα της προσφυγικής κρίσης δεν λύνονται με πολιτικές μονομερών ενεργειών και ακροδεξιών πολιτικών. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που συνεχίζει να παλεύει σκληρά κατά των συγκεκριμένων πολιτικών. Μόνο όλοι μαζί στην Ευρώπη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως χρειάζονται ακόμη πολλά βήματα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες, τους εθελοντές και κυρίως τον Γιάννη Μουζάλα, ένας άνθρωπος που δεν είναι πολιτικός με την στενή έννοια του όρου, αλλά με την εμπειρία του στο ζήτημα έχει βοηθήσει αρκετά στο να λυθούν αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως χώρα πάνω στο προσφυγικό ζήτημα. Θέλουμε μία δίκαιη κατανομή στο θέμα των προσφυγικών ροών. Αναμένουμε μία δίκαιη αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη 136
Σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια της ΑΙ: Έγινε πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
44
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
11