Πολιτική

Τι είναι το Impact Hub Athens που επισκέπτεται ο Τσίπρας [pics, vid]

Στις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Impact hub Athens. Μια δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων, που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Μαζί του, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε χαλαρό κλίμα για αρκετή ώρα με πολλούς νέους ανθρώπους-εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο.

Νοικιάζουν ουσιαστικά μέρος των εγκαταστάσεων και αξιοποιώντας τον ως έδρα για την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος από πολλούς νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία.

Αναφέρθηκαν σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας εξ αυτών και εξήγησαν ότι αυτός ο χώρος τούς προσφέρει και τη δυνατότητα να βρουν πιθανές συνέργειες με άλλους νέους ανθρώπους που προωθούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους, με τον κ. Τσίπρα να συζητά μαζί τους τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους.

tsipras tsipras tsipras tsipras

Τι είναι όμως το Impact Hub Athens;

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι, είναι το πρώτο τοπικό δίκτυο ανθρώπων που πιστεύουν πως οι ενέργειες του επιχειρηματικού τομέα μπορούν και πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι παγκόσμια συνδεδεμένοι με χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο, που διευκολύνουν και διευρύνουν τις ιδέες και τις προσπάθειές τους.

Ως όραμά τους περιγράφουν την δημοσιουργία ενός οικοσυστήματος που φέρνει κοντά ανθρώπους, οι οποίοι μέσα από υπεύθυνες βιώσιμες πρωτοβουλίες μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Διαφοροποιούν, όπως λένε, τον μέχρι σήμερα καθιερωμένο τρόπο εργασίας και αλληλεπίδρασης και δημιουργούν έναν κοινό, συνεργατικό και οικονομικό χώρο, που συνδέεται με όλο τον κόσμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: «Εφόσον έχει ικανοποιήσει ρουσφέτια βουλευτών αναμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα»
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η  Δικαιοσύνη πρέπει να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει όλα τα στοιχεία των παράνομων ενεργειών και να εξηγήσει και τη δική του εμπλοκή σε αυτά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Εκτός Tiktok, Snapchat, Instagram και Facebook, τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2012 και μετά – Live η εξειδίκευση του μέτρου
Οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Παπαστεργίου και Άκης Σκέρτσος, παρουσιάζουν αναλυτικά το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φον ντερ Λάιεν για το μπλόκο εφήβων στα social media: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον ψηφιακό εθισμό νέων
«Ωστόσο, η εθνική δράση από μόνη της δεν αρκεί. Η εθνική μας πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αυτή τη ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών από 1.1.27 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok και... 6-7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας 6 - 7 και κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια που έχει γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια για πολλά παιδιά - Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 121