Πολιτική

Τι είπε ο Μάρδας για τον ΦΠΑ στα νησιά

"Εκείνο που είχα πει το πρωί είναι ας δούμε πως θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις", δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στις αποφάσεις του σημερινού Eurogroup και επισήμανε ότι είχε προβλέψει ότι οι εξελίξεις θα ήταν θετικές για την Ελλάδα.

“Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συζητήσεις εκ των προτέρων για σενάρια που δεν θα ισχύσουν και αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα που καλό θα είναι να το έχουμε στο μυαλό μας, γιατί κατ΄ επανάληψη το έχουμε κάνει αυτό. Ολη αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα άλλο κλίμα, ενώ δεν υπάρχει λόγος”, σχολίασε ο κ. Μάρδας, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, για το θέμα της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει τι μέλλει γενέσθαι στο εξής, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι “περιμένουμε την ολοκλήρωση των μέτρων που θα προτείνουμε, την εφαρμογή τους” και όπως υπογράμμισε είναι μέτρα που δείχνουν ότι η χώρα επιδιώκει πράγματι να κινηθεί σε μια άλλη τροχιά. “Προσπαθούμε το τρένο της ελληνικής οικονομίας να το σηκώσουμε από τη σιδηροτροχιά του μνημονίου και να την βάλουμε σε μια άλλη, που θα λέγεται αμοιβαία συμφωνία και θα κινείται με έναν άλλο ορίζοντα και άλλη προοπτική”, επισήμανε.

Αναφορικά με όσα διέρρευσαν από το Μαξίμου, για τη χρηματοδοτική κάλυψη της χώρας από τους εταίρους, εφόσον χρειαστεί, ο κ. Μάρδας τόνισε: “Είχα πεί μη βιαζόμαστε για το τι συμβαίνει με τη ρευστότητα στη χώρα, όπως κατά επανάληψη έχω τονίσει ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στο χρόνο που πρέπει”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι “από τη στιγμή που ανοίξει και αυτό το ντοσιέ καταλαβαίνετε ότι κάποια άλλα σενάρια που είχε η κυβέρνηση στο μυαλό της -τεχνικές λύσεις-, τα οποία βέβαια δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την έξοδο της χώρας απο το ευρώ, παραμένουν για να υφίσταντα και ας είναι σενάρια επί χάρτου”.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το νομοσχέδιο των 100 δόσεων ο κ. Μάρδας επεσήμανε “είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον νομοσχέδιο για πολλούς φορείς. Ακόμα και σήμερα μου ήρθαν για να τα διαβιβάσω στην κ. Βαλαβάνη διάφορες θέσεις που θα μπορούσαν να ήταν βελτιώσεις. Όπως τόνισε και η αρμόδια υπουργός, στο όνομα της τελειότητας του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν χάθηκε ο κόσμος να πάει λίγο πιο μακριά”.

Αναφορά στον ΦΠΑ

Σχετικά με τη διαμόρφωση του ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Μάρδας είπε: “ας δούμε πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις και από εκεί και πέρα θα δείτε το αποτέλεσμα. Σε τελική ανάλυση οι διαπρεαγματευτές έχουν διάφορα εργαλεία στα χέρια τους και μπορούν να διαφοροποιήσουν τις όποιες θέσεις τους, που κινούνται βέβαια κάποιων συγκεκριμένων στόχων”.

Για την εξωστρέφεια, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολιτικές που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όπως “να δημιουργηθεί ένας χώρος, ένα σύνολο ανθρώπων που να αποτελεί σύμβουλο για τις εξαγωγείς και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 24
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
329
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19